Menţinerea nivelului actual de impozitare până în 2012 şi o politică fiscală transparentă şi predictibilă. Acestea sunt doar câteva dintre coordonatele majore ale programului de guvernare pe care va încerca Lucian Croitoru să obţină votul de învestitură din partea Parlamentului.
Proiectele guvernului Boc 2 sunt preluate integral, fie că este vorba despre legea pensiilor, legea salarizării unice pentru bugetari şi a restructurării agenţiilor guvernamentale, sau despre legea responsabilităţii fiscale.
Nimic nou nici când vine vorba despre politica salarială în sectorul bugetar, mai precis creşterea veniturilor prin lărgirea bazei de impozitare. Majorări sunt prevăzute şi în cazul accizelor şi taxelor de mediu.
Nici domeniul transportului rutier nu este scutit de noi taxe, prevăzute, în acest caz, pentru refacerea infrastructurii. Problema este că aici, la fel ca şi pentru alte sectoare, programul de guvernare este mai degrabă evaziv în cazul procedurilor concrete prin care vor fi puse în practică măsurile respective.
Şi la capitolul educaţie, măsurile prevăzute sunt aceleaşi cu cele anunţate, nu cu mult timp în urmă, de premierul demis Emil Boc. Mai precis, axarea programei şcolare pe competenţe, precum şi accentul pe masterate şi doctorate, în cazul învăţământului universitar. Programul propus de Croitoru include însă şi informaţii noi - este vorba despre datele actualizate prinvind creşterea economică şi deficitul bugetar.
Antena 3