Antena 3 CNN Politică Problema comisarului european, amânată în coaliţie după desemnarea noului preşedinte al CE

Problema comisarului european, amânată în coaliţie după desemnarea noului preşedinte al CE

Problema comisarului european, amânată în coaliţie după desemnarea noului preşedinte al CE
15 Iun 2009   •   12:13

Numirea viitorului comisar europen din partea României va fi discutată la modul serios după ce Consiliul European va adopta "o serie de decizii", printre care şi numirea preşedintelui CE, a declarat vineri, după şedinţa coaliţiei PSD-PDL, ministrul Economiei Adriean Videanu.
Videanu a precizat că tema viitorului comisar european a fost abordată "în treacăt", convenindu-se la nivelul coaliţiei să se aştepte ca la Consiliul European să se adopte o serie de decizii, printre care şi cea legată de desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene.
Întrebat dacă şi în ce condiţii PDL ar putea accepta un comisar nominalizat de PSD, Videanu a evitat să răspundă.
Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţea trecută, partidelor de guvernământ să renunţe la disputele pe tema nominalizării comisarului european, deoarece s-ar periclita eforturile de a obţine un portofoliu important.
"Propunerea o face Guvernul. Nimeni altcineva nu poate face propuneri Comisiei Europene. Decizia cu privire la desemnarea comisarilor se face în Consiliul European, acolo unde misiunea mea va fi să suţin propunerea Guvernului, eu fiind membru al Consiliului European în calitate de şef al Delegaţiei României la Consiliul European", a spus Băsescu.
El a mai sugerat că viitorul comisar european nu va face parte nici din PSD, nici din PDL, deaorece nu reprezintă apanajul niciunui partid, o decizie trebuind luată în urma unei discuţii cu toate partidele cu mandate de europarlamentari.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close