Antena 3 CNN Politică PRM nu vrea vot uninominal anul acesta

PRM nu vrea vot uninominal anul acesta

PRM nu vrea vot uninominal anul acesta
16 Sep 2008   •   13:52

PRM solicită anularea hotărârii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a depus marţi o contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, deoarece Executivul nu a răspuns, în termenul legal de 30 de zile, la solicitarea partidului de a se renunţa la votul uninominal.

PRM consideră nelegală hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor. Tot PRM a depus la Senat o propunere legislativă privind amânarea termenului de aplicare a votului uninominal până în 2012, iniţiativă ce urmează să fie discutată în plen pe 29 septembrie.

''Motivul esenţial al acţiunii noastre este faptul că au fost încălcate prevederile art. 12, din Legea 35/2008, în sensul că nu s-a respectat principiul conform căruia delimitarea colegiilor uninominale se face numai în conformitate cu hotărârile comisiei parlamentare speciale, constituită în acest scop, delimitările încălcând în repetate rânduri hotărârile comisiei parlamentare'', a precizat liderul PRM pe 5 septembrie.

Vadim Tudor a mai spus atunci că, dacă ''necinstita'' hotărâre de guvern nu va fi suspendată, se vor produce pagube financiare foarte mari, pe care tot populaţia le va suporta.

?Dacă ne va da Curtea de Apel câştig de cauză, nu se vor mai ţine deloc anul acesta. Să nu se creadă că eu fug de alegeri, eu fug de nebunia care se va declanşa prin votul uninominal'', a conchis Corneliu Vadim Tudor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close