El are, totuşi, o explicaţie cu privire la prezenţa numelui său în acel dosar.
?În 1986, anul în care a apărut acea notă, s-a întâmplat totuşi ceva: am fost invitat de un căpitan de securitate care m-a rugat să iau în considerare o colaborare. Eu am refuzat acest lucru şi răspunsul acestuia a fost că nu e nicio problemă, că nu voi plăti repercusiuni pentru refuzul meu. În preajma acestei solicitări, de a mă prezenta acolo, cineva mi-a trecut numele în acel dosar?, a precizat Principele Radu.
Acesta a oferit şi un site unde ar fi postate clarificări cu privire la aceaste acuzaţii ? www.opritiminciunile.ro.
?Dacă intraţi pe www.opriţiminciunile.ro veţi găsi certificatul de la CNSAS, din septembrie 2007. Acesta spune că nu există niciun fel de dovadă că aş fi colaborator cu securitatea, şi arată de câte ori a trimis CNSAS repetate cereri la diverse instituţii ale statului, pentru verificări. După 10 căutări succesive nu s-a găsit nimic, iar acest certificat este complet alb. Nimeni nu a dorit, însă, să vadă această clarificare?, a mai spus Radu Duda.
Principele Radu Duda, răspunde acuzaţiilor de colaborare cu securitatea
Pe 9 aprilie, Principele Radu şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al României, precizând că va candida ca independent, "dezlegat de obligaţiile de partid", ceea ce reprezintă, în opinia sa, garanţia exercitării nealterate a mandatului.
În discursul său de la acea vreme, dar şi marţi seară la Sinteza Zilei, el a susţinut că nu îşi propune restaurarea monarhiei, "schimbarea formei de guvernământ într-o democraţie nefiind atributul şefului statului, ci fiind decisă doar de întreaga naţiune".
Principele a mai declarat că ?exerciţiul meu de cinci ani este în folosul societăţii româneşti deoarece instituţiile româneşti sunt grav avariate?.
Radu Duda: Exerciţiul meu de 5 ani este în folosul societăţii româneşti
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3
Antena3.ro