Antena 3 CNN Politică Primarul Parisului îl acuză pe Macron că încurcă Jocurile Olimpice cu alegerile anticipate: „A stricat petrecerea”

Primarul Parisului îl acuză pe Macron că încurcă Jocurile Olimpice cu alegerile anticipate: „A stricat petrecerea”

Primarul Parisului îl acuză pe Macron că încurcă Jocurile Olimpice cu alegerile anticipate: „A stricat petrecerea”
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2024   •   19:12

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, l-a acuzat pe preşedintele Francez, Emmanuel Macron,că încurcă evenimentele festive ale capitalei pe care o conduce, prin programarea alegerilor anticipate din Franţa cu doar câteva săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, transmite Politico.

Hidalgo, care a încercat fără succes să-l provoace pe Macron la alegerile prezidențiale din 2022, a declarat într-un interviu acordat Ouest-France că Macron „a stricat petrecerea”.

„Am avut o perioadă foarte, foarte grea cu anunțul (n.r alegerilor prezidenţiale din Franţa)”. Eram convinsă că vor avea loc mai târziu.”, a declarat Hidalgo, primarul Parisului, pentru cotidianul regional într-un interviu publicat marți.

După ce Adunarea Națională de extremă a zdrobit formațiunea politică de centru a lui Emmanuel Macron, la alegerile europene din 9 iunie, Macron a luat decizia controversată de a dizolva Adunarea Națională și de a solicita noi alegeri legislative în două tururi, pe 30 iunie și 7 iulie.

Decizia a creat uimire chiar și în propriul său partid și a dezlănțuit o incertitudine politică profundă în țară.

Primarul Parisului: De ce să stricăm acest moment frumos cu aceste alegeri decise în ultimul moment, fără a consulta pe nimeni?”

Jocurile Olimpice, a spus Hidalgo, sunt „o adunare a umanității în jurul sportului, în fraternitate, este pozitiv în perioada prin care trecem. De ce să stricăm acest moment frumos cu aceste alegeri decise în ultimul moment, fără a consulta pe nimeni?”

Macron a spus la începutul acestei luni că nu este îngrijorat de politica internă care afectează Jocurile Olimpice, dar Hidalgo a fost mai puțin optimistă.

Ea a spus săptămâna trecută că își amână planul de a înota în râul Sena până în săptămâna din 15 iulie, astfel încât să nu coincidă cu votul. După un efort masiv de curățare care a costat mai mult de 1,4 miliarde de euro, Sena va găzdui atât ceremonia de deschidere, cât și mai multe evenimente de înot. În încercarea de a le demonstra celor care se îndoiesc că faimosul râu murdar este acum suficient de sigur pentru Jocurile Olimpice din acest an. 

Atât Macron, cât și Hidalgo au promis că vor face o baie în cea mai faimoasă cale navigabilă din Franța – deși președintele nu a stabilit o dată.

Hidalgo a spus pentru Ouest-France că îl va întreba din nou pe Macron dacă vrea să i se alăture. „Vom vedea dacă vrea să vină să înoate”, a spus ea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala
x close