Antena 3 CNN Politică Primăria Capitalei măsluieşte licitaţia pentru reţeaua metropolitană de fibră optică

Primăria Capitalei măsluieşte licitaţia pentru reţeaua metropolitană de fibră optică

Primăria Capitalei măsluieşte licitaţia pentru reţeaua metropolitană de fibră optică
23 Iul 2007   •   07:30
Oficialii din Primăria Capitalei ar avea tot interesul ca nicio firmă să nu câştige licitaţia pentru proiectul Netcity. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la ?Gardianul?. Luni se desfac plicurile ce conţin caietele de sarcini ale firmelor care vor să câştige proiectul pentru realizarea sistemului de fibră optică metropolitană. Doar că, scriu jurnaliştii, anunţul de licitaţie a fost făcut într-o formă destul de laconică. Pentru proiectul de fibră optică metropolitană - NetCity s-au înscris 21 de firme. Angajaţii din subordinea primarului Adriean Videanu au făcut tot posibilul ca firmele mari de telecomunicaţii să nu afle de organizarea licitaţiei. Deşi erau obligaţi prin lege să anunţe licitaţia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anunţurile au fost publicate doar pe un supliment al acestuia, spun aceleaşi surse.

Mai mult, în variantele din engleză, franceză şi germană ale anunţului privind licitaţia se vorbeşte doar de reţea însă nu se precizează despre ce tip de reţea este vorba. Anunţul publicat pe 1 iunie anul acesta ocoleşte chiar cuvintele-cheie ?reţea metropolitană de fibră optică", care ar fi stârnit interesul multor firme de renume, în condiţiile în care Bucureştiul, un oraş cu două milioane de locuitori este în plină expansiune.

Proiectul NetCity bate de doi ani pasul pe loc, nereuşind să treacă de faza studiului de fezabilitate. Anul trecut licitaţia nu a mai avut loc din cauza schimbărilor legislative în ceea ce priveşte parteneriatul public-privat. Acum, însă, atrag atenţia cei de la ?Gardianul?, oficialii din Primăria Capitalei se pregătesc să măsluiască licitaţia. Ei au anunţat că sunt condiţii prea dure ca să câştige vreo firmă, astfel încât primăria ar putea demara pe cont propriu NetCity... un proiect de 200 de milioane de euro.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close