Antena 3 CNN Politică Prima şedinţă a Coaliţiei de Guvernare la Palatul Victoria: Bugetul şi secretarii de stat, teme de lucru

Prima şedinţă a Coaliţiei de Guvernare la Palatul Victoria: Bugetul şi secretarii de stat, teme de lucru

Prima şedinţă a Coaliţiei de Guvernare la Palatul Victoria: Bugetul şi secretarii de stat, teme de lucru
07 Ian 2010   •   13:01

Liderii PDL şi UDMR se întrunesc joi, la Palatul Victoria pentru a discuta aspecte ale programului de guvernare, cum ar fi bugetul pe 2010, dar şi repartizarea unor posturi guvernamentale, susţin surse democrat-liberale. La întâlnirea, care este prima pe acest an, participă lideri ai PD-L şi UDMR.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerut miniştrilor PDL şi UDMR, ca reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare, să dovedească "disciplină" la dezbaterile din Parlament asupra proiectului de buget pentru 2010 şi să accepte cât mai puţine amendamente.

Reprezentanţii celor două formaţiuni politice guvernamentale vor dezbate în primul rând strategia privind asigurarea adoptării proiectului bugetului de stat pe 2010 şi cel al asigurărilor sociale în plenul Parlamentului de săptămâna viitoare în contextul în care UDMR a anunţat că se va abţine de la vot dacă pensiile rămân îngheţate. În replică, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu a arătat că nu sunt bani pentru majorări şi a ameninţat că-şi va da demisia dacă se vor impune creşteri bugetare pentru anumite domenii cum ar fi cel al pensiilor.

Coaliţia de guvernare ar mai putea lua în discuţie problema desemnării secretarilor de stat şi a unor şefi de agenţii, mai susţin sursele citate.

Consiliul de conducere al coaliţiei este format din şapte reprezentanţi din ambele formaţiuni politice şi, conform înţelegerii, se întruneşte o dată pe săptămână pentru a discuta şi analiza problemele apărute în timpul actului de guvernare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close