Antena 3 CNN Politică Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și miniștrii PNL, sunt în Galați, pentru a ajuta sinistrații

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și miniștrii PNL, sunt în Galați, pentru a ajuta sinistrații

nicolae ciuca galati inundatii
Nicolae Ciucă și miniștrii PNL sunt la Galați, în zonele afectate de inundații. Sursă foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
de A.S.    |    16 Sep 2024   •   13:00

Președintele Nicolae Ciucă și miniștrii PNL sunt la Galați, în zonele afectate, pentru a coordona intervențiile de sprijin pentru sinistrați și acțiunea autorităților locale.

„Voi face în aceste zile tot ce îmi stă în putere pentru siguranța românilor de aici. Pentru că solidaritatea și compasiunea fac o comunitate puternică”, a transmis președintele Senatului, care a rămas peste noapte în județul Galați, unde s-a întors imediat după Consiliul Național al PNL

Ministrul Educației, Ligia Deca, și secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, vizitează astăzi unitățile de învățământ din zonele afectate de inundații în județul Galați, pentru a evalua nevoia de sprijin, astfel încât orele să poată fi reluate cât mai curând. Din datele Ministerului Educației, în total, în județul Galați, este afectată activitatea a 41 de unități de învățământ.

Și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, se află în județul Galați, în zona afectată de inundații, pentru a evalua situația avariilor și a coordona acțiunile de remediere. Încă de aseară, ministrul a ajuns la centrul de comandă al Distribuție Energie Electrică România (DEER), unde a discutat cu echipele tehnice. În prezent, numărul consumatorilor nealimentați este de 2.232, ceea ce reprezintă mai puțin de 10% din totalul celor afectați inițial de inundații. În ultimele două zile, peste 25.000 de gospodării au fost afectate de lipsa energiei electrice.

„Este o prioritate ca persoanele afectate să primească tot sprijinul de care au nevoie, iar autorităţile sunt mobilizate pentru a răspunde rapid tuturor solicitărilor", a precizat la rândul său ministrul MAI, Cătălin Predoiu, prezent în continuare în zonele afectate. 

La Slobozia Conachi a fost instalată o tabără pentru sinistraţi, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila. Tabăra dispune de 30 de corturi, echipate cu 200 de paturi şi saci de dormit, instalaţia de încălzire fiind complet funcţională. De asemenea, sunt asigurate două containere pentru duş şi baie, precum şi două bucătării mobile, pentru a răspunde nevoilor de bază ale persoanelor afectate. 

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, este prezent și astăzi în localitățile afectate de inundații din Galați. Ministrul s-a asigurat că specialiștii de la Apele Române şi Administraţiile Bazinale de Apă Prut-Bârlad şi Siret sunt în teren şi au intervenit pentru diminuarea efectelor produse de inundaţii. Echipele de intervenție ale administrațiilor acționează continuu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Galați PNL
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close