Antena 3 CNN Politică Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, vine în vizită în România

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, vine în vizită în România

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 10:53 31 Oct 2022 Modificat la 13:35 31 Oct 2022
maia sandu klaus iohannis
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, vine în vizită în România Sursa foto: Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Președinta Republicii Moldova va efectua o vizită în România, informează Administrația Prezidențială.

Marți, 1 noiembrie, ea va fi primită la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Întâlnirea este programată de la ora 13.15, când cei doi șefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête.

Maia Sandu, primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Iohannis, în luna iulie. "În vremuri tulburi învinge omenia"

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită în luna iulie, la Palatul Cotroceni, de Klaus Iohannis. A fost prima vizită în țara noastră după ce Republica Moldova a primit statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

"Am avut discuții foarte consistente, aplicate, cu accent pe multe teme de interes bilateral. Cum este și firesc ținând cont de legăturile profunde, trainice și sincere existente între România și Republica Moldova, ne coordonăm îndeaproape și identificăm împreună cele mai bune soluții și căi de urmat.

Relația noastră apropiată este cu atât mai importantă în contextul regional deosebit de dificil, context generat de războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei. Așadar, în discuțiile de astăzi, am abordat modalitățile în care efectele acestui război pot fi resimțite cât mai puțin de către cetățenii Republicii Moldova", a spus Klaus Iohannis.

El a felicitat-o pe Maia Sandu pentru obținerea de către Republica Moldova, cu prilejul Consiliului European din iunie, a statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

"Este o reușită istorică, pe deplin meritată, un adevărat moment de cotitură pentru viitorul Republicii Moldova. Este o reușită pentru care și România a luptat, pentru că și pentru noi acest rezultat a fost un obiectiv strategic de politică externă. Vă asigur, doamnă Președinte, că România va continua să sprijine Republica Moldova prin toate pârghiile de care dispune.

Drumul pe care Chișinăul îl are înainte, pe calea integrării europene, știm că nu este unul ușor. Parcurgerea acestor etape va conduce însă către consolidarea statului de drept și către o societate modernă, prosperă și întemeiată pe valorile democratice europene. Republica Moldova va trebui să îndeplinească într-un orizont de timp cât mai apropiat setul de obiective stabilite prin Opinia prezentată de Comisia Europeană.

România va continua să vă fie alături în acest demers. Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, creată în aprilie, la Berlin, și lansată de către miniștrii de externe ai României, Germaniei și Franței, este un instrument care a reușit mobilizarea cât mai eficientă a sprijinului european și internațional pentru Chișinău", a mai menționat președintele Iohannis.

 

×
x close