Antena 3 CNN Politică Preda: PSD torpilează negocierile pentru postul de comisar pe Agricultură

Preda: PSD torpilează negocierile pentru postul de comisar pe Agricultură

Preda: PSD torpilează negocierile pentru postul de comisar pe Agricultură
23 Sep 2009   •   13:59

Reprezentanţii PSD şi comisarul României la CE, Leonard Orban negocierile pe care România  le poartă pentru poziţia de comisar pe Agricultură, a acuzat miercuri europarlamentarul PDL, Cristian Preda. Potrivit eurodeputatului, cele două părţi au emis o serie de poziţii publice de natură să afecteze lobby-ul ţării noastre pentru obţinerea portofoliului Agriculturii.
Preda aimputat conducerii PSD că nu a dezminţit ferm posibilele candidaturi ale lui Adrian Severin şi Cristian Diaconescu la un post de comisar vehiculate în ultima vreme. "Am fost destul de mirat să văd felul în care PSD şi, din păcate, domnul Leonard Orban privesc chestiunea negocierii postului de comisar, fiindcă semnalele trimise de PSD în legătură cu o posibilă candidatură a domnului Adrian Severin sau faptul că ministrul de Externe n-a dezminţit informaţia de presă că ar fi un posibil candidat sunt gesturi care torpilează negocierile pe care România  le poartă pentru poziţia de comisar. Inclusiv declaraţiile politice ale domnului Orban, care ştie bine mecanismele negocierii", a afirmat Preda.
Europarlamentarul a avertizat că aceste speculaţii pot pune România într-o situaţie dificilă în negocierea cu oficialii Uniunii Europene. "Negocierea curge de mult timp, iar PSD torpilează această negociere (...) Sunt puţin şocat pentru că ei ştiu ce înseamnă negocierea, adică Geoană nu-i străin de ce înseamnă mediul multilateral, că a fost ministru de Externe. Aceste fisuri se văd, asta reţin mediile diplomatice", a apreciat Preda.
Întrebat cum comentează, în acest context, declaraţiile lui Theodor Stolojan, care a spus că România poate să se reorienteze spre alte protofolii dacă nu obţine Agricultura, Preda a conchis: "Cine spune în acest moment altceva, nu face decât să torpileze negocierile".
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close