Viitorul guvern pe care noul Parlament îl va învesti în funcţie în jurul datei de 20-22 decembrie va avea o altă structură decât cea actuală, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.
"Eu am un astfel de proiect, pentru că am considerat de la început că structura actuală am păstrat-o pentru aceste şapte luni speciale. Ar fi însemnat pentru şapte luni să începem cu nişte schimbări care ar fi consumat timp şi logistică, însă pentru perioada 2013-2016 văd o altă formulă guvernamentală, care să răspundă mult mai bine cerinţelor noastre de integrare europeană", a declarat premierul, marţi, după inaugurarea noului terminal al Aeroportului "Henri Coandă", informează
Agerpres.
Şeful Executivului a adăugat că încă nu s-a vorbit despre persoanele care vor face parte din noul guvern de după alegerile parlamentare, ci doar de modul în care această structură va arăta.
"Când o să am finalizat acest proiect, îl prezint coaliţiei care mă susţine şi opiniei publice. Ideea principală este că aş vrea să fie o structură guvernamentală mult mai bine adecvată ideii de integrare a noastră europeană. Nu mai vorbesc doar de intrarea în UE sau în Schengen, că am intrat în UE, o să intrăm şi în Schengen, vorbesc de modul de funcţionare a instituţiilor", a precizat Ponta.
Preşedintele PSD susţine însă că reducerea numărului de ministere "este o falsă problemă".
"Poţi să ai zece ministere şi să ai mai mulţi angajaţi decât la 20 de ministere, ideea că mai puţine ministere o să fie mai bine nu am crezut în ea niciodată. Mi-e foarte clar că în momentul în care doar dintr-o tendinţă demagogică să spui <iată, nu mai sunt 20 sunt 18 miniştri, ce economie am făcut la bugetul de stat>, de fapt faci structuri nefuncţionale şi te trezeşti de foarte multe ori că nu ai un responsabil foarte clar", a spus preşedintele PSD, Victor Ponta.
El a adăugat că anvelopa salarială pentru aparatul central va fi cea convenită cu FMI, deci nu se măreşte numărul personalului, iar o parte dintre miniştrii actuali se vor regăsi şi în noul guvern.