Antena 3 CNN Politică Ponta vrea ca serviciile de informaţii, parchetele şi CSM să funcţioneze sub control parlamentar

Ponta vrea ca serviciile de informaţii, parchetele şi CSM să funcţioneze sub control parlamentar

Ponta vrea ca serviciile de informaţii, parchetele şi CSM să funcţioneze sub control parlamentar
Foto: Agerpres
05 Oct 2012   •   14:14

Victor Ponta îşi doreşte ca serviciile de informaţii, parchetele şi Consiliul Superior al Magistraturii să nu fie folosite în bătălii politice, iar pentru asta e nevoie ca instituţiile respective să funcţioneze sub un control parlamentar, pentru a fi reglementate.

"Vorbim de un sistem în care serviciile de informaţii să fie sub un control parlamentar, transparent şi când e vorba de buget, şi când e vorba de operaţiuni. Exact acelaşi lucru trebuie să fie şi în ceea ce priveşte parchetele, controlul CSM-ului şi siguranţa pentru noi toţi că toate aceste instituţii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodată folosite în bătălii politice", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Bratislava.

El a mai precizat că nu are nimic de reproşat în mod special actualei conduceri a Serviciului Român de Informaţii şi a Serviciului de Informaţii Externe.

Premierul a amintit că legea actuală stabileşte că pentru schimbarea conducerii serviciilor de informaţii este necesară o propunere din partea preşedintelui ţării şi un vot în Parlament.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta SRI SIE CSM
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close