"Dacă doamna Turcan, după ani de lupte, va reuşi până la urmă să transforme Televiziunea în portocaliu - şi Radioul înţeleg că va fi verde, dar nu verde ecologist, ci verde UDMR - va însemna că, din păcate, toate declaraţiile făcute până acum, prin care domana Turcan şi membrii PDL vorbeau de jugul politic asupra Televiziunii şi asupra Radioului, aşa cum ne-am obişnuit la PDL, au valoare doar când nu e vorba de jugul lor politic. Dar când sunt ei acum la putere, ceilaţi trebuie să facem ciocul mic, conform solicitării PDL-iste cunoscute şi vom avea o conducere strict politică - PDL la TVR şi UDMR la Radio România", a afirmat Ponta.
El a arătat că PSD nu a discutat despre propunerile pe care le va face în CA ale SRTv şi SRR, însă a suţinut că acolo este locul profesioniştilor.
"Nu am discutat aşa ceva. Deocamdată, raportul privind Radioul şi Televiziunea nu au fost încă discutate în plenul comun. Probabil că se va întâmpa lucrul ăsta mâine şi poimâine. După aceea vom discuta despre nominalizări. Punctul meu de vedere, pe care îl voi discuta cu colegii mei, este de a avea profesionişti şi de a nu politiza în niciun fel conducerile strict profesionale ale Televiziunii şi ale Radioului", a subliniat Ponta.
În prezent, opoziţia a reuşit să tergiverseze pentru o săptămână discutarea raportului SRTV în plenul reunit al Parlamentului, amânând astfel respingerea acestui document şi, implicit, debarcarea întregului Consiliu de Administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu. Printre numele vehiculate în presă pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR se numără Rodica Culcer, Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Florin Călinescu, Brânduşa Armanca.
Pentru şefia SRR, UDMR i-ar avea în vedere pe Gasparik Attila, fost reprezentant al Uniunii în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), sau pe actualul reprezentant în CNA, Szasz Attila.
Antena3.ro