Antena 3 CNN Politică Ponta: USL nu vrea să mai participe la alegerile parlamentare parţiale de duminică

Ponta: USL nu vrea să mai participe la alegerile parlamentare parţiale de duminică

Ponta: USL nu vrea să mai participe la alegerile parlamentare parţiale de duminică
Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Aug 2011   •   20:35

USL nu vrea să mai participe la alegerile parlamentare parţiale care vor avea loc duminică, în judeţele Neamţ şi Maramureş, în condiţiile în care voturile sunt cumpărate de PDL. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD Victor Ponta, după ce mai mulţi democrat liberali au fost surprinşi oferind produse alimentare cetăţenilor din colegiile unde duminică au loc alegeri parlamentare.

"Duminică, pe 21 august, nu vor fi alegeri democratice şi corecte. Votul e fraudat, cumpărat de PDL cu mijloace împotriva legii. Până la sancţionarea celor care au făcut infracţiuni nu mai participăm la alegeri parţiale", a declarat Victor Ponta.

O decizie concretă în acest sens va fi luată însă luni, de conducerea uniunii.

În plus, liderii Uniunii Social Liberale cer sancţionarea membrilor PDL din judeţele Neamţ şi Maramureş, acuzându-i că au dat mită electorală.

Membrii PDL Neamţ au fost surprinşi în timp ce împărţeau pachete electorale pe stradă. În schimbul promisiunii votului, oamenii au primit ulei, zahăr sau făină. Reprezentantul USL susţine că astfel de acţiuni au loc şi în judeţul Maramureş.

Emil Boc, preşedinte PDL, are însă o altă versiune când vine vorba de fraudarea alegerilor. 

"Hoţul strigă hoţul. Asta e cea mai corectă afirmaţie şi vorba românească care i se potriveşte cel mai bine lui Victor Ponta", a spus Boc.

Duminică, pe 21 august, au loc alegeri parlamentare parţiale în judeţele Neamţ şi Maramureş.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close