Antena 3 CNN Politică Ponta spune de ce nu o va vota pe Lasconi şi explică de ce mişcarea cu Bolojan a fost o strategie de şah

Ponta spune de ce nu o va vota pe Lasconi şi explică de ce mişcarea cu Bolojan a fost o strategie de şah

elena lasconi
Elena Lasconi, primar Câmpulung Muscel şi candidat la alegerile prezidenţiale 2024. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    01 Sep 2024   •   20:22

Victor Ponta, fost premier al României şi fost preşedinte al PSD, a explicat, la Antena 3 CNN, de ce nu o va vota pe Elena Lasconi, candidat la alegerile prezidențiale din acest an. El a lăudat, însă, strategia edilului de la Câmpulung Muscel, de a-l propune premier de Ilie Bolojan, dacă va câştiga alegerile, mișcare pe care a catalogat-o ca fiind de „şah".

Eu nu o votez pe doamna Lasconi, nu pentru că am ceva. Cred că nici nu ne-am întâlnit personal. Cred că n-are absolut nimic din ceea ce aștept eu de la un președinte. Apropo de experiență, de inteligență politică. Este un actor foarte bun. Dacă era la PSD vorbea la fel, dacă era la PNL vorbea la fel. A nimerit la USR, mă rog.

Dar, pe de altă parte, spre deosebire de ceilalți candidați, are niște, probabil, consilieri sau îi ascultă... mai buni, pentru că să-l propui pe Bolojan prim-ministru, este o mișcare foarte bună, după părerea mea. Bolojan e singurul de la PNL care ar putea să fie prim-ministru. Restul pe cine să pui de ăștia bugetari cu pensii speciale și cu Rolex-uri la mâini, nu poți să te faci de râs. Bolojan a dovedit, a lucrat în guvernul Tăriceanu, după aceea la Oradea, deci a dat șah foarte bine.

Să-l atace pe Iohannis? Am văzut și eu. Păi, Iohannis este cel mai detestat politician din România. Are 10% încredere și 90% negativ. Pe Ciucă nu poate să-l atace. O să moară" cu Iohannis în brațe. Asta e părerea mea, politic, evident. Regula de bază spune așa: dai în cel mai negativ pe care îl urăsc Românii.

Marile probleme ale României nu le va rezolva doamna Lasconi, cu crucea la gât și cu petrecere la Untold"

Pentru că cei care nu l-au votat pe Iohannis îl detestă că spun: din cauza ta mi-am pierdut 10 ani din viață, din cauza lui Iohannis, iar cei care l-au votat îl detestă pentru că s-au făcut de râs. Citeam, astăzi, un mare susținător al domnului Iohannis, domnul Liiceanu, care zicea: am votat cu România educată și după 10 ani suntem mult mai needucați ca acum 10 ani. Sunt unii care au zis, domnule, l-am votat pe Iohannis că ne scapă de PSD. Păi cum te-a scăpat, că e PSD-ul. Alții au zis, l-am votat pe Iohannis că face România lucrului bine făcut. Dezastru.

Le dă un şah că îl pune pe Bolojan"

Adică aici, Lasconi, normal, câștigă. Îl propune pe Bolojan, care chiar este cel mai bun de la PNL. Sigur că n-o să fie Bolojan. Dar le dă un șah. Şi un alegător PNL-ist spune uite, băi, Lasconi îl propune pe Bolojan(...).

Dincolo de asta însă, de ce n-aș vota-o pe doamna Lasconi? Mă rog, poate îl pune pe Bolojan, în el aş avea încredere. Domnule, e cineva care ne spune anul viitor cum facem cu sănătatea, cu educația, cu deficitul bugetar, cu taxele? Păi, eu gândul că PNL-ul rămâne la guvernare cu PSD sau cu USR și face la Finanțe ce-a făcut domnul Bolojanul ăsta? A total desaster, că iar se pregăteşte o nouă ordpnanţă, dar domne nu ai spus că nu mai dai ordonanţe? Bieții oameni nu mai ştiu, apropo de firme. Deci marile probleme ale României nu le va rezolva doamna Lasconi, cu crucea la gât și cu petrecere la Untold", a spus Victor Ponta, la Antena 3 CNN. 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close