Antena 3 CNN Politică Ponta: "România riscă să rămână fără miniştri în opt domenii cheie după 14 noiembrie"

Ponta: "România riscă să rămână fără miniştri în opt domenii cheie după 14 noiembrie"

Ponta: "România riscă să rămână fără miniştri în opt domenii cheie după 14 noiembrie"
30 Oct 2009   •   14:10

Din data de 15 noiembrie, mandatul celor opt miniştri interimari ai PDL încetează în mod egal, iar România riscă să nu aibă nici un ministru, nici titular, nici interimar datorită încăpăţânării preşedintelui Traian Băsescu de a păstra actualul guvern, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a Partidului Social Democrat, Victor Ponta. În opinia social-democratului, prezervarea acestei stări de lucuri din considerente pur electorale ar putea duce la blocaj guvernamental şi administrativ.

?Constituţia i-a dat voie preşedintelui să-i numească interimar pentru 45 de zile. Termenul expiră pe data de 14 noiembrie. Dacă preşedintele Traian Băsescu continuă să se încăpăţâneze cu păstrarea actualului Guvern interimar, pe data de 14 noiembrie, peste două săptămâni, opt miniştri numiţi interimar îşi vor înceta mandatele. Din ziua de 15 noiembrie, România nu va mai avea niciun fel de ministru, nici titular, nici interimar la portofolii esenţiale. Preşedintele Traian Băsescu ştie această situaţie şi o ascunde oamenilor, probabil că va da alte explicaţii la această situaţie?, a susţinut vicepreşdintele PSD.

Ponta a făcut un apel, în numele PSD, către şeful statului, să renunţe la interesele strict electorale şi politice şi să desemneze un candidat de premier agreat de majoritate, care să poată fi învestit în funcţie până pe data de 14 noiembrie, pentru ca românii să nu se trezească, pentru prima dată într-o ţară democratică, cu opt portofolii esenţiale neocupate.

?Fără niciun ministru de niciun fel la acele portofolii cheie, blocajul guvernamental şi administrativ va fi total?, a avertizat vicepreşedintele PSD, care a adăugat că ?respingerea miniştrilor propuşi de Croitoru s-a făcut nu numai pe criterii politice, ci şi pe criterii de competenţă?.

"Domnii Videanu şi Pogea, responsabili de mersul dezastruos al Economiei şi Finanţelor româneşti, au fost respinşi pentru incompetenţa lor şi pentru modul în care au dezinformat, inclusiv ieri (joi, n.r.) comisiile parlamentare referitor la sitiuaţia reală economică şi financiară a României", a explicat Ponta.

El a făcut trimitere la declaraţia de vineri a lui Theodor Stolojan, care făcerea referire la posibilitatea diminuării plăţii pensiilor şi salariilor.

"Aceasta arată că decizia respingerii lui Videanu şi Pogea a fost o decizie bazată pe incompetenţă lor şi apoi a fost una politică", a spus Ponta.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close