Antena 3 CNN Politică Ponta: Oferta electorală a ARD, disperată. Măsurile lui Blaga, o "gaură" de 11 mld lei

Ponta: Oferta electorală a ARD, disperată. Măsurile lui Blaga, o "gaură" de 11 mld lei

Ponta: Oferta electorală a ARD, disperată. Măsurile lui Blaga, o "gaură" de 11 mld lei
Foto: Mediafax
de M.Z.    |    05 Noi 2012   •   16:14

Oferta electorală a Alianţei România Dreaptă (ARD) este făcută la disperare, pentru a obţine între 16 şi 19%, este de părere preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL.

Întrebat de jurnalişti cum compară lansarea candidaţilor USL făcută la Arena Naţională şi evenimentul ARD de la Opera Română, Ponta a arătat că, potrivit sondajelor agreate de PDL şi de ARD, "cam ăsta este raportul dintre USL şi PDL - ARD", informează Agerpres.

Victor Ponta a afirmat că una dintre explicaţiile "eşecurilor catastrofale" ale liderului ARD, Mihai-Răzvan Ungureanu, pe care acesta le-a avut în "scurta carieră politică", reprezintă de fapt "acest gen de aroganţă de a spune că ai lui sunt deştepţi, chiar dacă sunt puţini şi ceilalţi sunt mulţi, dar nu sunt deştepţi şi nu sunt frumoşi, motiv pentru care probabil că va avea un nou eşec electoral''.

Potrivit acestuia, măsurile anunţate de preşedintele PDL, Vasile Blaga, ar avea ca efect "o gaură de 11 miliarde de lei la bugetul de stat".

"Eu m-am referit la lansarea lor la lucruri foarte concrete - ceea ce a spus dl preşedinte Blaga ieri - să dea la tot poporul, că se reduce tot - şi am calculat ce a zis dl Blaga, nu eu, specialiştii în Finanţe, şi am constatat că mai dă o gaură de 11 miliarde, avându-l pe dl. Videanu lângă el. Dl.Videanu a dat găuri de mai mult de 11 miliarde, un miliard de euro la Hidroelectrica, a dat o gaură de 200 de milioane la Casa Naţională, pentru că dl. Duţă era pus de Videanu şi Videanu este cel care a semnat ca ministru al Sănătăţii documentele necesare. Deci numai Videanu dă o gaură de 11 miliarde, plus măsurile propuse de dl Blaga un specialist cunoscut în finanţe şi în limbi străine", a argumentat premierul Ponta.

"Sigur, erau aşa de buni, dar ne-au blocat fondurile europene din cauza lor. (...) Eu nu cred că în acest moment oferta lor este nici măcar serioasă, cred că este o ofertă făcută la disperare, e disperarea de a obţine între 16 şi 19% şi îi înţeleg. În rest, mă bazez pe dl Ungureanu ca procentele USL să mai crească în perioada următoare", a completat liderul USL.

Produse cu sloganuri erotice, în punga electorală a PDL. Vezi ce conţine cadoul pentru alegeri

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a fost desemnat coordonator al campaniei electorale a Alianţei România Dreaptă, a anunţat duminică preşedintele PDL, Vasile Blaga, cu ocazia lansării sediului de campanie al ARD din Capitală.

Liderii ARD au inaugurat, duminică, sediul de campanie al alianţei, în fosta bibliotecă a Ambasadei SUA la Bucureşti din Strada Dumbrava Roşie nr. 10, Vasile Blaga precizând că închirierea spaţiului costă 30.000 de euro pe perioada campaniei electorale.







×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close