Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu mă interesează ce face PNL cu Sorin Roşca Stănescu. PSD e interesat să aibă toate garanţiile că PNL e solidar în continuare

Ponta: Nu mă interesează ce face PNL cu Sorin Roşca Stănescu. PSD e interesat să aibă toate garanţiile că PNL e solidar în continuare

M.Z.
3 minute de citit Publicat la 12:43 20 Mai 2013 Modificat la 12:43 20 Mai 2013
Ponta: Nu mă interesează ce face PNL cu Sorin Roşca Stănescu. PSD e interesat să aibă toate garanţiile că PNL e solidar în continuare
Foto: captura Antena 3
Copreşedintele USL, Victor Ponta, a declarat, luni, că nu este important ce se întâmplă cu liberalul Sorin Roşca Stănescu în particular, însă pe ei îi interesează ce se întâmplă în uniune şi PSD vrea să ştie că PNL este în continuare solidar în Parlament, în Guvern şi în teritoriu, 
 
"Nu mă interesează ce face PNL cu Sorin Roşca Stănescu, niciodată nu am spus eu ce trebuie să facă (...). Şi dacă-l exlcud azi pe Roşca şi mâine vine alt liberal care face acelaşi lucru, la ce ne-ar folosi? La nimic. Pe noi ne interesează o anumită atitudine care în ultimul timp nu a mai fost foarte clară, adică miniştriii erau la guvernare şi unii parlamentari PNL erau în opoziţie, lucru care nu se poate. (...) Trebuie să funcţioneze coaliţia", a spus preşedintele PSD, Victor Ponta.
 
Totodată, Ponta a spus că termenul "ultimatum" pe care l-ar fi dat PNL este doar un termen folosit de presă.
 
"Ultimatumul e un termen folosit în presă. Roşca Stănescu e tot un termen din presă. Pe noi nu ne interesează Roşca Stănescu foarte tare. Pe noi ne interesează să avem toate garanţiile că în continuare toate responsabilităţile le împărţim şi suntem solidari, deciziile le luăm împreună în USL şi în cadrul Guvernului şi nimeni nu poate să facă jocul PDL din 2005-2006, când erau şi la putere şi în opoziţie, pentru că finalul e acelaşi. Nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie. Eşti fie într-o parte, fie în alta", a spus Ponta.
 
El a arătat că pentru PSD e important ca PNL să fie solidar şi în Parlament, şi în Guvern, şi în teritoriu.
 
"Ceea ce e important pentru noi e ca în Parlament, în teritoriu - unde dacă dăm un semnal de la centru că ne putem ataca, vă daţi seama ce se întâmplă în teritoriu, de abia aşteaptă toţi să vadă că e liber la atacuri - deci peste tot, în Parlament, în Guvern, în teritoiu, rămânem solidari şi că PNL e solidar cu noi, aşa cum a fost în aceşti doi ani jumătate", a spus Ponta.
 
O şedinţă a conducerii PNL pe tema crizei din USL are loc, luni dimineaţă, după ce preşedintele partidului i-a convocat pe vicepreşedinţii formaţiunii. La şedinţă participă şi Puiu Haşotti şi Eduard Hellvig.
 
Principala temă este situaţia lui Sorin Roşca Stănescu, având în vedere că astăzi expiră ultimatumul dat de premierul Victor Ponta. Şeful PSD a cerut excluderea lui SRS din PNL.

Duminică seara, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, atenţiona că Uniunea Social Liberală se va rupe dacă din această alianţă nu va pleca, luni, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL

Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună

Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi


Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.


Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.
 
 
 

×
x close