La partid "ne înjurăm, iar la Guvern ne pupăm"a comentat marţi, pentru
RFI, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, social-democratul Victor Ponta actula stare de lucruri din interiorul coaliţiei de guvernare. Social-democratul a pus critic această situaţie pe seama alegerilor prezidenţiale şi şi-a exprimat speranţa că după scrutinul electoral din noiembrie, lucrurile se vor mai linişti şi la nivelul actualei guvernării.
"E greu, vă spun sincer, nu numai dinafară şi dinăuntru e greu pentru cei dintre noi care nu suntem neapărat obişnuiţi cu stilul ăsta în care la partid ne înjurăm, la Guvern ne pupăm. E dificil, dar nu ştiu, poate că sunt eu dintr-o altă generaţie şi nu înţeleg politica exact în felul ăsta, poate că aşa trebuie făcută", a declarat Victor Ponta.
Ministrul social-democrat speră ca, după alegerile prezidenţiale din noiembrie, situaţia să se calmeze, pentru că, din cauza diverselor scrutine, "treabă s-a făcut destul de puţin".
"De-abia aştept - nu numai eu, ci mulţi alţii - să fie odată aceste alegeri prezidenţiale şi să avem doi ani şi jumătate în care nu vor mai fi alegeri şi în care poate facem mai multă treabă negândind mereu că peste trei luni, peste şase luni sunt alegeri. În ultimii trei ani am avut cinci sau şase rânduri de alegeri dacă nu mă înşel şi, din păcate, politică sau mai bine zis administraţie, treabă, cum spune românul, s-a făcut destul de puţin şi totul cu gândul la alegeri", spune Ponta.
"Eu mi-aş dori să fie mai multă eficienţă şi mai multă seriozitate, pentru că, până la urmă, nu poţi să-i acuzi nici pe Traian Băsescu, nici pe Mircea Geoană că se gândesc la scrutinul care va avea loc pe 22 noiembrie, peste două luni şi jumătate, nu ?", a continuat social-democratul.
În altă ordine de idei, Victor Ponta a respins posibilitatea susţinerii de către PSD a unei eventuale moţiuni de cenzură a PNL.
"Nu cred - şi o spun în mod categoric - că PSD poate în mod serios să voteze o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern din care face parte. Nici vorbă de aşa ceva, e o chestie neserioasă. Ceea ce poate face PSD este ca în Parlament, pe acel proiect să intervină mult mai hotărât şi să schimbe acele părţi care nu sunt bune în practică. Dar asta presupune deja totuşi un conflict cu cei de la PDL, dar poate vom găsi în interesul tuturor, nu numai al partidelor şi al celor care trăiesc de pe urma Educaţiei sau merg la şcoală o soluţie raţională şi nu una de război", a explicat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.
Antena3.ro