Antena 3 CNN Politică Ponta: Măsurile afectează 15 milioane de români, mai puţin Guvernul Boc şi clientela politică

Ponta: Măsurile afectează 15 milioane de români, mai puţin Guvernul Boc şi clientela politică

Ponta: Măsurile afectează 15 milioane de români, mai puţin Guvernul Boc şi clientela politică
27 Mai 2010   •   11:05

Social-democraţii vor depune moţiune de cenzură în ziua în care premierul Boc se va prezenta în Parlament pentru a-şi angaja răspunderea pe pachetul de austeritate, despre care liderul PSD Victor Ponta susţine că va afecta 15 milioane de români, dar nu şi pe cei aflaţi acum la putere şi clientela lor politică.
?La momentul la care primul ministru va veni în Parlament vom depune moţiunea de cenzură care va avea ca scop prăbuşirea acestui Guvern pentru măsurile care afectează 15 milioane de români după calculul nostru, dar nu pe cei care guvernează ţara şi clientela lor politică. Guvernul şi Traian Băsescu au minţit anul trecut că sunt salarii şi pensii. Existau variante prin care nu ar fi fost puşi să plătească cele 15 milioane de români, ci ar fi fost puşi să plătească cele câteva zeci de mii de pedelişti? a declarat joi Ponta.
El a criticat invocarea articolului 53 din Constituţie de către Guvernul Boc, referitor la siguranţa naţională, la starea de calamitate sau de război, pentru a justifica necesitatea acestor măsuri de austeritate.

?E periculoasă invocarea articolului 53 din Constituţie pentru luarea unor măsuri împotriva poporului român. E fie o greşeală a premierului Boc, care a dovedit că nu ştie Constituţia, fie intenţionată pentru ca Traian Băsescu care probabil va folosi acest articol pentru instaurarea un regim şi mai autoritar?, a subliniat preşedintele PSD.

Ponta crede că pe lângă sprijinul PNL şi PC, moţiunea de cenzură social-democrată va primi voturi favorabile şi din partea unor reprezentanţi ai puterii.

?Înafară de liberali sau conservatori sunt convins că momentul moţiunii de cenzură va fi un moment al adevărului pentru foarte mulţi parlamentari PDL. Vor alege între interesul de a sta alături de Emil Boc sau de a le fi ruşine în faţa celor care i-au trimis acolo. Moţiunea noastră de cenzură este a PSD şi sperăm să fie votată şi de PNL. Va fi o singură moţiune de cenzură. Discutăm cu toată lumea. Scopul unei moţiuni de cenzură este nu să discutăm în Opoziţie, ci să dăm jos Guvernul?, a explicat Ponta.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close