Antena 3 CNN Politică Ponta: Îl plac pe Diaconescu, dar drumul în PSD mi-l fac singur. Sper să nu mă fugăresc iar cu Vanghelie

Ponta: Îl plac pe Diaconescu, dar drumul în PSD mi-l fac singur. Sper să nu mă fugăresc iar cu Vanghelie

Ponta: Îl plac pe Diaconescu, dar drumul în PSD mi-l fac singur. Sper să nu mă fugăresc iar cu Vanghelie
05 Feb 2010   •   15:29

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta îl place pe Cristian Diaconescu, dar susţine că drumul spre o funcţie de conducere în PSD şi-l va croi singur la viitorul Congres. El a respins însă ipoteza unei negocieri pe funcţii cu Diaconescu, deşi a recunoscut că a purtat discuţii cu principalii trei candidaţi la preşedinţia partidului. Vicepreşedintele PSD speră însă ca propriile sale alegeri pentru şefia PSD să nu-l mai silească să se mai fugărească prin Sala Palatului cu Marian Vanghelie, cum s-a întâmplat la Congresul din 2005, când fiecare susţinea alt candidat.
"În fiecare zi apare alt tandem. La Congresul din 2005, mă fugăream prin Sala Palatului să mă bat cu Vanghelie, că el îl susţinea pe Iliescu şi eu pe Geoană. Acum nu ştiu dacă o să ne fugărim din nou, fiindcă el îl susţine pe Geoană şi eu pe altul, sper că nu. De-asta mi-am făcut un proiect, fiindcă chestiile astea cu geometriile sunt atât de variabile la noi în partid încât pe mine mă derutează", a declarat Victor Ponta, întrebat pe cine va vota la şefia PSD.
Ponta a evitat să precizeze dacă ar fi avantajat de o eventuală alegere a proiectului politic al lui Crsitian Diaconescu la viitorul Congres al PSD, deşi a admis că-l place pe Diaconescu ca om politic.
"Mai avantajos pentru mine este că îmi place de Cristi (Diaconescu - n.r). Are o imagine foarte bună în exterior. Problema lui este să-i convingă pe cei din interior. La Congresul PSD nu votează cei din afara Congresului. Când am pus în proiectul meu ca preşedintele PSD să fie ales de toţi membrii, nu cred că mai suntem 600.000, mulţi au zâmbit şi au spus să nu se facă aşa ceva. La Congres votează cei 1.500 din sală, nu cei 22 de milioane din afara sălii", a declarat Ponta.
Vicepreşedintele PSD a infirmat ipoteza că Diaconescu i-ar fi oferit vreo funcţie. "Nu mai sunt de ceva timp în cărţi să-mi dea cineva o funcţie. De obicei, candidez eu şi o iau eu sau o pierd eu. Mi-a dat domnul Năstase o funcţie de preşedinte la tineret în 2002, cred, iar de atunci mi-am obţinut sau mi-am pierdut funcţiile singur. Nu cred că trebuie să mi le dea nici domnul Geoană, nici domnul Năstase, nici domnul Diaconescu. Am discutat cu toţi cei trei candidaţi, cu domnul Mitrea nu, dar niciunul nu face promisiuni. Funcţiile mi le câştig eu la vot, nu trebuie să mi le dea cineva", a declarat Ponta.
Vicepreşedintele PSD a declarat că ziua alegerilor în PSD este cea mai uşoară, iar cea de după este "cea mai dificilă, după ce se termină bătălia internă".
"Decât să fiu în echipa câştigătoare şi într-un partid care pierde, mai bine sunt în echipa care pierde într-un partid care câştigă", a spus Ponta.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close