'În acest an, nu a fost un buget realist, deoarece banii s-au terminat în luna septembrie. Degeaba le spui medicilor că nu o să aibă 40.000, ci 20.000 de bolnavi. Tot 40.000 o să aibă. Aşa încât este necesar să avem în anul următor un buget realist. Noi vrem ca ei să cheltuiască 100 de lei, dar se cheltuiesc 200 de lei pentru că au bolnavi, medicamente de plată şi lucrări de investiţii. De aceea, eu mă oblig ca aceşti oameni să aibă într-adevăr în buget toţi banii până la sfârşitul anului, nu să se trezească în luna septembrie fără bani, pentru a face apoi datorii, aşa cum sunt la acest spital din Alexandria, de 250 de miliarde de lei', a precizat premierul.
El a subliniat că este obligaţia sa ca anul viitor sistemul medical să dispună de un buget realist, bazat pe ceea ce se întâmplă în realitate, 'nu pe ce-şi doreşte cineva de la Ministerul Finanţelor'.
'Avem încă un grad foarte mare de îmbolnăvire, pentru că sunt condiţii de muncă, de alimentaţie, de viaţă mai grele decât în Uniunea Europeană şi evident fac tot ce pot pentru a-i convinge pe medicii tineri şi cei mai puţin tineri, pe asistente să rămână, totuşi, în România (...), unde stau pe un salariu de zece ori mai mic şi sunt certaţi tot timpul', a adăugat primul-ministru.
Victor Ponta a fost prezent sâmbătă, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, la o scurtă ceremonie în cadrul căreia s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria.
Proiectul, care se va finaliza după 24 de luni, are o valoare totală de peste 83 milioane de lei, cea mai mare parte a finanţării asigurându-se prin Uniunea Europeană.