Antena 3 CNN Politică Ponta convoacă forul suprem al partidului. Când va avea loc şedinţa Comitetului Executiv

Ponta convoacă forul suprem al partidului. Când va avea loc şedinţa Comitetului Executiv

pontica.jpg
foto: AGERPRES
06 Iun 2015   •   11:55
Membrii Comisiei juridice se întrunesc luni pentru a stabili calendarul raportului în cazul Ponta, arătând că termenul maxim de 14 zile este "foarte scurt", faţă de vechiul regulament, care nu prevedea termene.


Moment de cumpănă pentru principalul partid politic aflat la guvernare.

A fost convocată o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD. Preşedintele partidului, Victor Ponta, a convocat această şedinţă pentru ziua de luni, la ora 15, la Palatul Parlamentului.

Până în acest moment nu se ştia decât de şedinţa biroului politic al PSD, care era o şedinţă obişnuită, una săptămânală.

Comitetul Executiv este forul suprem în  partid, cel care îl conduce între congrese. Aşadar, sunt aşteptaţi lideri ai PSD din toată ţara.

În această şedinţă se va discuta situaţia partidului în context politic, şi, cel mai probabil, se va cere un mandat pentru viitor, în ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta.

În urma întrunirii, se va discuta dacă premierul va rămâne sau nu în fruntea Executivului.

Procurorii au cerut Camerei Deputaţilor un aviz pentru a putea începe urmărirea penală împotriva lui Victor Ponta şi pentru conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova.
 
În calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Şova, în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor.
 
De asemenea, Ponta a făcut aceste numiri în condiţiile în care premierul a beneficiat în trecut de foloase din partea senatorului Dan Şova, constând în sume de bani (în total aproximativ 250.000 lei) şi dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta PSD urmarit penal
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close