Antena 3 CNN Politică Ponta ar candida în 2014 la Cotroceni dacă PSD va câştiga alegerile locale şi parlamentare

Ponta ar candida în 2014 la Cotroceni dacă PSD va câştiga alegerile locale şi parlamentare

Ponta ar candida în 2014 la Cotroceni dacă PSD va câştiga alegerile locale şi parlamentare
23 Feb 2010   •   11:13

Noul preşedinte al PSD, Victor Ponta ar candida în 2014 la funcţia de preşedinte al României, dar numai în cazul în care partidul său va câştiga alegerile locale şi generale din 2012. Întrun interviu acordat postului de radio Realitatea FM, Ponta a mai lăsat să se înţeleagă că mandatul său de lider de partid s-ar putea încheia după doar un an de vreme ce va aplica una din propunerile sale prevăzute în programul politic cu care a candidat la Congresul PSD: crearea unei Convenţii anuale a partidului care să aibă competenţe incluiv în acordarea unui vot de încrederea sau neîncredere conducerii sale. În aceste condiţii, mandatul de preşedinte al PSD se află la dispoziţia colegilor de partid, susţine Ponta.

?Da.( mandatul meu s-ar putea încheia după un an, n.red.). Nu neapărat facem alegeri. Dar faptul că o dată prin an îi întreb pe colegii mei dacă mai au sau nu încredere în mine e important. Dacă nu mai au, întreaga conducere se consideră demisă. Din an în an simt nevoia de control al partidului. Un mandat de patru necontrolat mi se pare o exagerare?, a declarat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte politica de alianţe, liderul PSD a exclus orice ?relaţie? cu PD-L şi a menţionat o eventuală colaborare cu PNL doar "dacă vorbim de principii, abuzuri, salvarea democraţiei, fiindcă PNL este un partid de dreapta, fiecare este pe drumul lui, avem foarte puţine proiecte comune?.

?Relaţia cu Partidul Democrat şi cu domnul Boc este una de iubire imposibilă. Nu vom mai fi niciodată aliaţi, este imposibil să mai guvernăm împreună. Singura variantă în care eu văd PSD la guvernare înainte de 2012 este aceea în care Traian Băsescu ar numi un premier numit de PSD sau un premier independent propus de PSD. Voi refuza orice altă variantă?, a arătat Victor Ponta.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close