Antena 3 CNN Politică Ponta a ordonat auditarea datoriilor PSD. Geoană: există mici restanţe de campanie

Ponta a ordonat auditarea datoriilor PSD. Geoană: există mici restanţe de campanie

Ponta a ordonat auditarea datoriilor PSD. Geoană: există mici restanţe de campanie
02 Mar 2010   •   15:02

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că există mici restanţe după alegeri, dar sunt cele mai mici din istoria prezidenţialelor pe care le înregistrează partidul. Cu toate acestea, noul lider de partid Victor Ponta a cerut audit pentru ultimii cinci ani pentru a se face o imagine cu privire la situaţia financiară a partidului.
"Sunt mici restanţe după campania prezidenţială, dar sunt probabil cele mai mici restanţe pe care le-am avut în istoria alegerilor prezidenţiale în partid. Aşa că, să fie fără grijă (Victor Ponta - n.r.), va avea o situaţie financiară nu grozavă, dar care să-i facă să funcţioneze aşa cum am funcţionat şi noi în anii de opoziţie când am condus partidul", a declarat Geoană referindu-se la intenţia lui Victor Ponta de a solicita un control privind situaţia financiară a PSD.
Geoană a explicat că Victor Ponta a făcut parte din Biroul Permanent în aceşti ani de zile, deci ştie care este situaţia reală, iar trezorierul partidului îi stă la dispoziţie, "secretarul general este acelaşi, iar şeful de campanie, domnul Hrebenciuc, este şi el la dispoziţie".
"Este firesc ca preşedintele partidului să se uite peste situaţia financiară şi sunt convins că va găsi acolo realitatea. Am văzut ceva în presă, dar cifrele sunt mult umflate, cred că cineva a umblat cu prea multe zerouri", a mai spus fostul preşedinte al PSD.
Liderul PSD, Victor Ponta, a cerut realizarea unui control financiar la cheltuielile predecesorului său, Mircea Geoană, din ultimii cinci ani, întrucât partidul nu are nici un leu în conturi, dar a acumulat datorii enorme, scrie "Jurnalul Naţional".
Conform cotidianului citat, după alegerile prezidenţiale, în cadrul BPN al PSD s-a discutat despre o datorie de aproximativ 2 milioane de euro rămasă din campania lui Mircea Geoană, însă Victor Ponta ar fi constatat că gaura din bugetul PSD este mult mai mare şi nu a fost produsă doar de campania pentru prezidenţiale, ci pe tot parcursul celor cinci ani de mandat ai predecesorului său.
Liderul social-democrat a spus că a decis, împreună cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, să angajeze o firmă de audit financiar (menţionând firma "Germanischer Lloyd Romania"), care să controleze modul în care s-au cheltuit banii în ultimii cinci ani, adică de când Mircea Geoană a preluat preşedinţia partidului, după Congresul din 2005.
"Nu este vorba numai despre datoriile din campania prezidenţială, facem un audit pe ultimii cinci ani, să vedem unde s-au dus banii şi pentru ce", a explicat Victor Ponta. El a precizat că "în conturile PSD sunt 0 lei şi sunt o mulţime de datorii", adăugând că, în urma auditului financiar, fostul preşedinte al PSD va trebui să dea nişte explicaţii.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close