Partidele istorice sfârşesc, rând pe rând, pe mâna lui Traian Băsescu şi a celor din anturajul său. După ce PNL şi-a pierdut identitatea într-o alianţă cu PDL-ul lui Băsescu, a venit rândul unui alt partid istoric, care a reuşit să supravieţuiască represiunii comuniste, să sfârşească în poşeta Elenei Udrea.
PNŢCD-ul, condus de Aurelian Pavalescu, a fost trimis la marginea istoriei într-o alianţă cu Partidul Mişcarea Populară.
Un
plan mai vechi, pus la punct de Băsescu şi care are ca scop compromiterea definitivă a partidelor istorice, spun analiştii politici.
Cu limbă de moarte, seniorul Coposu le trasa urmaşilor direcţia Partidului Naţional Ţărănesc. La aproape 20 de ani de la moartea sa, PNŢCD şi-a pierdut identitatea, a renunţat la principiile şi valorile care au stat la baza partidului înfiinţat de Maniu şi Mihalache la începutul veacului trecut şi a ajuns să fie cumpărat de banii Elenei Udrea.
PNŢCD a reprezentat dintotdeuna un interes pentru politicienii români datorită istoriei de peste 150 de ani, consumată de eroi adevăraţi precum Corneliu Coposu sau Ion Diaconescu în celulele închisorilor comuniste. O istorie pe care însă Elena Udrea n-o cunoaşte şi nici nu vrea să o cunoască.
Insă alianţa cu Elena Udrea trimite PNŢCD-ul la marginea istoriei şi provoacă suferinţă în sufletul vechilor ţărănişti.
În fruntea acestui grup se află Aurelian Pavelescu, cel care a ţinut cu dinţii de scaunul de preşedinte şi care a suprimat orice opoziţie în interiorul partidului. Sub conducerea sa, din PNŢCD a mai rămas doar sediul, şi acela transformat într-o afacere personală. În afără de clienţii terasei care a luat naştere în incinta partidului, la sediul PNŢCD nu este nimeni de găsit.
Trecerea partidului în barca PMP este consierată de Pavelescu legitimă şi benefică.
O alianţă care îndeplineşte un vis mai vechi a lui Traian Băsescu de a compromite un partid istoric.
Astfel, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, fondatorul statului unitar, consecvent înaltelor principii moral-crestine cultivate de ilustrii săi înaintaşi, a ajuns, cu istorie cu tot, în poşeta Elenei Udrea.