Antena 3 CNN Politică PNL va depune o moţiune simplă pe Educaţie

PNL va depune o moţiune simplă pe Educaţie

PNL va depune o moţiune simplă pe Educaţie
16 Mar 2009   •   11:06

Conducerea PNL a decis, luni, în unanimitate, să depună marţi o moţiune simplă pe educaţie, a anunţat secretarul general al PNL, Dan Motreanu. Acţiunea este motivată de unele măsuri luate de Ministerul educaţiei de reducere a oreele de educaţiei fizică şi sport şi de scoatere a orelor de istorie din programa unor unităţi de învăţământ.
Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, la rândul său, că moţiunea simplă are semnăturile tuturor deputaţilor din grupul de la Camera Deputaţilor, iar textul va fi definitivat marţi.
Liberalii vor cere revocarea unor ordine ale ministrului Educaţiei, referitoare la orele de istorie scoase din programă, la orele de educaţie fizică şi sport, de limbă străină "scoase din trunchiul comun".
Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu anunţase de lunea trecută că, în cadrul conducerii partidului, a existat o discuţie "de principiu" despre iniţierea unei moţiuni simple pe educaţie, dar o decizie clară va fi luată într-un viitor Birou Politic Central.

Conform Regulamentului Camerei, "moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 50 de deputaţi şi exprimă poziţia acestora într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă care a făcut obiectul unei interpelări". Grupul parlamentar liberal numără în prezent 65 de membri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL motiune simpla istorie sport
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close