Antena 3 CNN Politică PNL va depune o moţiune simplă pe Apărare

PNL va depune o moţiune simplă pe Apărare

PNL va depune o moţiune simplă pe Apărare
19 Mai 2009   •   17:19

Liberalii vor depune o moţiune simplă la adresa ministrului Apărării, Mihai Stănişoară. Declarându-se neconvinşi de audierea ministrului la comisia parlamentară de apărare, deputaţii PNL acuză comportamentul deplorabil al acestuia.
Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a declarat marţi că liberalii vor începe redactarea textului moţiunii pe Apărare, deoarece ministrul Mihai Stănişoară nu i-a convins la audiere, unde a venit cu date insuficiente şi a avut "un comportament deplorabil".
"Aşa cum s-a discutat şi ieri în BPC, că în cazul în care audierea lui Stănişoară nu va fi consideartă de parlamentarii liberali drept satisfăcătoare, PNL să iniţieze o moţiune simplă pe Apărare, la Senat, această moţiune simplă va demara. Vom începe de mâine să lucrăm la textul moţiunii. (...) Bineînţeles că vom solicita şi demisia ministrului, dar vom face şi o serie de propuneri", a explicat Scutaru.

Deputatul PNL a precizat că textul va fi finalizat cel mai probabil până săptămâna viitoare, moţiunea unrmând să fie depusă în aproximativ 10 zile.

"Este un exerciţiu democratic, nu este nicio problemă. Dacă vorbim despre liberali, ar trebui să se uite puţin la ce s-a întâmplat în minister atunci când erau la putere şi când nu era această situaţie de criză economică", a reacţionat Stănişoară.

Intenţia liberalilor nu este nouă. Acelaşi Scutaru dădea de înţeles în data de 5 mai că PNL are în vedere depunerea unei moţiuni simple în domeniu, dacă ministrul de resort nu prezintă efectele rectificării bugetare şi nu revine asupra tăierii subvenţiei pentru masa caldă a militarilor.
Mihai Stănişoară şi alţi reprezentanţi din conducerea MApN  au fost audiaţi astăzi în Comisiile de Apărare din Parlament faţă de modul în care se va aplica rectificarea bugetară negativă de aproximativ 700 de milioane de lei.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close