Antena 3 CNN Politică PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale. Nicolae Ciucă, anunţ după întâlnirea cu Marcel Ciolacu

PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale. Nicolae Ciucă, anunţ după întâlnirea cu Marcel Ciolacu

Prima discuţie după alegerile locale şi europarlamentare dintre cei doi lideri ai coaliţie

agerpres_17199277
de Dana Musceleanu    |    11 Iun 2024   •   17:48

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, după întâlnirea cu liderul PSD Marcel Ciolacu, că PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale. Nominalizarea urmează să fie stabilită în forurile de conducere ale partidului. El a mai precizat că a discutat cu liderul PSD şi despre formarea de majorităţi acolo unde PSD şi PNL au candidat pe listă comună, potrivit news.ro.

Preşedintele PNL s-a întâlnit marţi cu liderul PSD, în cadrul primei discuţii ce a avut loc după alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie, dintre cei doi lideri ai coaliţiei.

Întrebat despre subiectele pe care le-au avut, Nicolae Ciucă a precizat că s-a discutat despre posibilitatea ca, acolo unde au existat liste comune PSD-PNL, în ţară, să se constituie majorităţi ale alianţei.

Liderul liberal a negat ferm varianta unui candidat comun la Cotroceni. Întrebat dacă este posibilă o candidatură comună PSD-PNL, la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns: ”Nu”.

”PNL va avea propriul candidat. Urmează să stabilim în forurile de conducere ale partidului”, a mai adăugat preşedintele PNL.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă își vor consulta liderii din teritoriu, în ședințe separate pentru a decide cu privire la strategia pe care o va aborda fiecare partid în parte.

PSD a convocat deja o ședință a Consiliului Național Politic, vineri, la Sâmbăta de Sus, Brașov,  pentru a analiza rezultatele alegerilor din 9 iunie și pentru a lua o decizie privind strategia pentru următoarele alegeri.

De partea cealaltă, liberalii intenționează să convoace Biroul Politic Național tot spre sfârșitul săptămânii, mai exact vineri. Un anunț oficial nu a fost făcut deocamdată.

×
Subiecte în articol: PNL PSD Nicolae Ciucă Marcel Ciolacu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Statul a îndatorat fiecare român cu 5.400 e euro. Ce a făcut cu banii
x close