"Suntem o ţară democratică şi nu o ţară penibilă şi opoziţia este cea care trebuie să propună o moţiune de cenzură. Cred că este datoria noastră, ca opoziţie, să susţinem plecarea acestei Guvernări care nu este capabilă să conducă. Nu am auzit să se discute de nouă luni încoace de subfinanţarea MAI sau de incapacitatea ministrului de a combate infracţionalitatea. Brusc, a devenit o problemă când este vorba de organizarea alegerilor. În aceste condiţii trebuie să ne asumăm faptul că această guvernare trebuie să plece", a explicat Olteanu motivele unui nou demers PNL.
Întrebat dacă nu crede că PNL ar putea fi acuzat că doreşte ruperea coaliţiei, prin susţinerea unuia din protagoniştii guvernării, Olteanu a subliniat că scopul unui partid din Opoziţie este de a face astfel încât coaliţia să nu mai fie la guvernare.
Liderii UDMR consideră însă că actualul guvern trebuie să îşi continue mandatul întrucât este nevoie de stabilitate politică. "Noi considerăm că avem un guvern, o coaliţie de guvernământ. Să aşteptăm dacă partidele vor reuşi să rezolve acest litigiu sau nu. Repet, opţiunea noastră ar fi să continue acest guvern", a declarat Marko Bela.
Preşedintele UDMR a precizat că membrii conducerii Uniunii nu au analizat încă posibilitatea de a se alătura demersului PNL. Liberalii ar miza astfel pe voturile social-democraţilor, în condiţiile în care aceştia ar putea denunţa protocolul de colaboare cu PD-L.
De această dată, liberalii nu mai mizează numai pe sprijinul UDMR, social-democraţii luând în calcul eventuala retragere a sprijinului politic pentru premierul Emil Boc în cazul în care Dan Nica nu va fi reconfirmat în funcţia de ministru al Internelor şi în cea de vicepremier din care a fost astăzi remaniat.
Marius Vulpe, Antena3.ro