Antena 3 CNN Politică PNL, ofuscat că PSD nu mai susţine înfiinţarea comisiei Berceanu: Membrii coaliţiei, parteneri în tăinuirea banului public

PNL, ofuscat că PSD nu mai susţine înfiinţarea comisiei Berceanu: Membrii coaliţiei, parteneri în tăinuirea banului public

PNL, ofuscat că PSD nu mai susţine înfiinţarea comisiei Berceanu: Membrii coaliţiei, parteneri în tăinuirea banului public
03 Aug 2009   •   17:00

PNL critică faptul că PSD şi PDL ar fi pus batista pe ţambal pentru a tăinui cheltuirea banului public în cazul miniştrilor Ecaterina Andronescu şi Radu Berceanu. Iritaţi de decizia PSD de a stopa constituirea unor comisii parlamentare în cazurile miniştrilor Berceanu şi Andronescu, ale căror efecte de imagine ar fi fost benefice, mai ales pentru PNL, liberalii au acuzat luni PSD că se raliază efortului PDL de ?ascundere a adevărului".
"Ultimele declaraţii ale social-democraţilor demonstrează că PSD nu este interesat în mod real de modul în care este cheltuit banul public. Prin respingerea constituirii unor comisii de anchetă în cazurile miniştrilor Radu Berceanu şi Ecaterina Andronescu, PSD atestă faptul că parteneriatul cu PDL continuă să funcţioneze foarte bine atunci când este vorba de ascunderea adevărului", se arată într-un comunicat PNL intitulat "PSD partener cu PDL în tăinuirea cheltuirii banului public".

"Schimbul de replici şi ameninţările reciproce despre ruperea Coaliţiei proferate pe canalele media la ore de maximă audienţă nu au fost decât un spectacol ieftin. În timp de criză, când economia românească se prăbuşeşte, actualii guvernanţi oferă circ românilor şi în vreme ce ministeriabilii PSD şi PD-L cheltuiesc banii publici după bunul lor plac şi al clientelei politice, populaţia este obligată să strângă cureaua", se mai susţine în acest document.

PNL apreciază că "între PSD şi PDL nu există nicio diferenţă de fond, singura lor preocupare fiind jocul de imagine, demagogia exacerbată şi dorinţa de a rămâne la guvernare prin acceptarea oricăror compromisuri".

PNL sugerează că va continua demersurile de constituire a unor comisii de anchetă în cadrul miniştrilor mai sus-menţionaţi, deşi procedural are nevoie de sprijinul voturilor PSD pentru ca propunerea de înfiinţarea a unui astfel de for în cazul Berceanu să treacă prin plenul Senatului. "PNL nu poate asista nepăsător la dezvăluirile privind modul iresponsabil în care unii miniştri ai Cabinetului Boc cheltuiesc banii publici şi cer PSD şi PD-L să nu mai obstrucţioneze aflarea adevărului în ceea ce priveşte gestionarea banului public", se arată în comunicat.

Liberalii se văd în situţia de a fi lăsaţi în off-said de către "aliaţii" social-democraţi din Parlament. Cum castanele înfiinţării comisiei Udrea au fost scoase cu succes din foc de către liberali, social-democraţii au zis astăzi stop în privinţa anchetării altor miniştri precum Radu Berceanu, de vreme ce PDL ameninţa cu o măsură similară în cazul Ecaterinei Andronescu. Confuntaţi cu perspectiva nedorită a bulgărelui de zăpadă ce nu mai poate fi controlat, social-democraţii au lăsat să se înţeleagă astăzi că vor continua să susţină lucrările comisiei Udrea, din anumite considerente de imagine, dar nu şi eventualele iniţiative parlamentare, inclusiv liberale, de înfiinţare a unor foruri similare la nivelul Senatului împotriva altoir membri ai executivului Boc. Cel puţin, nu momentan.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close