Antena 3 CNN Politică PNL nu retrage candidatura lui Radu Stroe. Remus Cernea: Liberalii violează Constituţia

PNL nu retrage candidatura lui Radu Stroe. Remus Cernea: Liberalii violează Constituţia

PNL nu retrage candidatura lui Radu Stroe. Remus Cernea: Liberalii violează Constituţia
11 Ian 2010   •   15:11

PNL nu este dispus să dea curs solicitării preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea, de a retrage candidatura lui Radu Stroe pentru mandatul de deputat pus la bătaie la nivelul Colegiului 1 din Sectorul 1 al Capitelei. Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că, nu liberalii ar trebui să fie cei care să scoată "castanele băgate în foc" de alţii.
"Nu trebuie să scoatem noi castanele din foc pe care le-au băgat alţii. Ca atare, noi acţionăm în baza unei legislaţii existente, în vigoare. Ne-am mobilizat pentru a asigura locuitorilor din Colegiul 1 o reprezentare cât mai serioasă în Parlamentul României şi avem ca obiectiv câştigarea Colegiului 1", a susţinut Orban.
Şi Radu Stroe a precizat că nu renunţă la candidatură, motivând că este tardiv de vreme ce buletinele de vot au fost deja publicate. Într-o discuţie informală avută cu Remus Cernea, secretarul general al PNL i-a explicat acestuia că problema candidaturii sale este în primul rând că o face din partea unui partid, nu ca independent, iar problema neconstituţionalităţii Legii electorale ţine de faptul că nu permite unui independent să candideze. Stroe l-a asigurat însă pe Remus Cernea că liberalii vor încerca să modifice Legea în Parlament.
Confruntat cu refuzul liberal, preşedintele Partidului Verde Remus Cernea a afirmat că "din păcate, PNL dovedeşte că nu respectă principiile liberale, că nu respectă dreptul de a alege şi de a fi ales şi că nu respectă Constituţia".

Cernea a făcut un apel către toţi cetăţenii din Colegiul 1 să meargă la vot şi să pună ştampila pe ambii candidaţi, pentru a-şi anula votul şi a da ?un semnal de protest faţă de maniera în care au fost organizate aceste alegeri, cu încălcarea Constituţiei, prin interzicerea candidaturilor partidelor parlamentare şi a independenţilor".

"Iată că atitudinea PNL este că dacă avem Constituţia prinsă şi legată, atunci trebuie să o şi violăm. Aceste alegeri se fac cu violarea Constituţiei României şi împotriva drepturilor cetăţenilor acestei ţări", a apreciat Remus Cernea.
Remus Cernea, a cărui candidatură în Colegiul 1 a fost respinsă de Biroul Electoral, a cerut luni conducerii PNL să retragă candidatura lui Radu Stroe şi să aştepte împreună o decizie a Curţii Constituţionale la excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Partidul Verde. Curtea Constituţională a înregistrat pe 7 ianuarie sesizarea Tribunalului Bucureşti, care a admis excepţia de neconstituţionalitate invocată de Remus Cernea în dosarul în care acesta contestă respingerea candidaturii sale la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul 1 Bucureşti.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close