"Dacă, din punct de vedere juridic, formal, situaţia domnului Mircea Dinescu îi permite să fie susţinut, evident că îl susţinem. Dacă nu, dacă avem un impediment de natură formală, nu avem niciun fel de problemă, avem multe variante pentru CNSAS", a susţinut Crin Antonescu.
El a precizat că poate da trei nume de înlocuitori ai lui Dinescu, dar că nu este cazul să facă acest lucru până nu se clarifică situaţia lui Mircea Dinescu la Colegiul CNSAS.
O decizie va fi luată cel mai probabil după audierea lui Dinescu de către senatorii jurişti, pe tema solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind incompatibilitatea sa în colegiul CNSAS şi încheierea mandatului acestuia.
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a anunţat, marţea trecută, că Dinescu va fi audiat de senatorii jurişti privitor la starea sa de incompatbilitate cu calitatea de membru al Colegiului CNSAS.
Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a trimis o scrisoare conducerii Parlamentului în care arată că Mircea Dinescu se află, începând cu data de 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate şi trebuie revocat din funcţia de demnitate publică de membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul prin care inspectorii de integritate constataseră incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv prin necontestare.
Inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.
Antena3.ro