Antena 3 CNN Politică PNL: Foştii prefecţi, presaţi de Guvern să abandoneze posturile de inspectori

PNL: Foştii prefecţi, presaţi de Guvern să abandoneze posturile de inspectori

PNL: Foştii prefecţi, presaţi de Guvern să abandoneze posturile de inspectori
08 Apr 2009   •   16:49

Deputatul PNL, Victor Paul Dobre, a acuzat miercuri guvernul Boc că aplică o metodă de descurajare a noilor inspectori guvernamentali proveniţi din rândul foştilor prefecţi sau subprefecţi eliberaţi din funcţie de premier. Scopul ar consta în obţinerea demisiei lor pentru a mai subţia Corpul înalţilor funcţionari publici care ar cuprinde în acest moment peste 100 de inspectori guvernamentali.
"Măsuri de tipul de a fi mutat la 500 de km de casă sunt costisitoare şi deloc aplicabile în respectul pentru un înalt funcţionar public. Avem impresia că prin aceste măsuri se încearcă convingerea unor oameni de a se retrage din Corpul înalţilor funcţionari publici şi pe cale de consecinţă pierzând şi această calitate", declarat Victor Paul Dobre. 
Potrivit deputatului liberal, în această situaţie s-ar afla mai mult de 50 de persoane, care "au primit atribuţii pe o serie de domenii, nu totdeauna corespunzătoare cu pregătirea lor de bază, dar având un criteriu foarte important, acela de a profesa la sute de kilometri de casă".
Deputatul PNL a recunoscut că şi guvernul Tăriceanu a folosit "principiul mobilităţii pentru 20 de înalţi funcţionari publici", care au fost schimbaţi din funcţiile de prefecţi.
"La începutul acestei noi guvernări limita de inspectori guvernamentali a fost ridicată, în momentul de faţă fiind nelimitată, şi s-a făcut o schimbare în masă a prefecţilor şi subprefecţilor, ajungându-se ca în momentul de faţă să avem între înalţi funcţionari publici peste 100 de inspectori guvernamentali", a precizat Dobre.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL guvern presiuni demisie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close