Antena 3 CNN Politică PNL discută pe tema restructurării executivului

PNL discută pe tema restructurării executivului

PNL discută pe tema restructurării executivului
11 Feb 2008   •   09:34

Conducerea PNL discută luni situaţia de la Ministerul Justiţiei. Restructurarea Executivului, ieşirea de la guvernare sau nominalizarea unei persoane din afara PNL, sunt doar câteva dintre variantele avansate. Potrivit unor surse este puţin probabil ca Biroul Politic Central al PNL să ia o decizie luni. Tensiunile din cadrul PNL s-au accentuat în ultimele zile, după decizia Curţii Constitutionale în cazul Noricăi Nicolai. Variantele pe care liderii partidului le vor discuta luni în cadrul Biroului Politic Central, sunt numeroase.

În cazul restructurării guvernamentale sunt luate în calcul două variante. Dacă ea va fi simplă şi va viza doar propunerea de numire a vicepreşedintelui Norica Nicolai ca ministru al Justiţiei, sau amplă, caz în care vor fi schimbaţi acei miniştri a căror activitate lasă de dorit.

Surse din cadrul PNL, citate de jurnaliştii de la Gândul, susţin că ar urma să fie schimbaţi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei şi cel la Muncii, Paul Păcuraru. Dar pe lista neagră a lui Tăriceanu s-ar mai afla şi Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor, şi cel al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Premierul urmează să ia o decizie în această săptămână, dar nu mai devreme de publicarea deciziei Curţii Constituţionale care îi dă dreptul preşedintelui să refuze o singură dată şi motivat nominalizarea unui ministru.

Liderii PNL ar urma să îi transmită totodată şefului statului că în cazul în care se gândeşte să refuze vreun nou ministru, a doua propunere va fi Norica Nicolai, indiferent de portofoliu.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close