Antena 3 CNN Politică PNL crede că este „legitimat” să negocieze pentru o alianță cu partidele de dreapta: „PSD e din ce în ce mai virulent şi mai critic”

PNL crede că este „legitimat” să negocieze pentru o alianță cu partidele de dreapta: „PSD e din ce în ce mai virulent şi mai critic”

nicolae ciuca marcel ciolacu hepta
Partidele suveraniste discută despre o posibilă alianță, a spus purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe | Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    12 Aug 2024   •   23:29

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, susține că, având în vedere faptul că PSD devine „din ce în ce mai virulent și critic”, iar partidele suveraniste discută despre o posibilă alianță, PNL are cu atât mai mult dreptul de a dialoga cu formațiunile de dreapta. Stroe respinge ideea ca partenerii PNL să impună condiții înainte de a purta discuții.

„Noi credem că PNL este în acest moment cu atât mai mult legitimat să poarte aceste discuţii, cu cât vedem că, iată, în zona suveraniştilor se încearcă a se forma o asociere de partide, în stânga avem un PSD din ce în ce mai virulent şi mai critic, în mod evident că este nevoie de această discuţie. (...) Din partea noastră a existat şi există în continuare disponibilitate şi deschidere pentru orice fel de formă politică de dreapta", a spus Stroe, la sediul central al PNL.



Chestionat cu privire la condiţia pusă de partidele de dreapta privind o rupere a PNL de PSD, el a răspuns: „Nu poţi să porneşti anumite discuţii condiţionând partenerul".

De asemenea, Stroe a precizat că PSD îl atacă pe preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, printr-o „orchestrată avalanşă de postări".

„Este absolut normal şi legitim ca, în condiţiile în care preşedintele partidului este atacat într-o - se vede foarte bine - orchestrată avalanşă de postări din partea social-democraţilor, să existe reacţie din partea noastră", a spus el.

×
Subiecte în articol: ionut stroe PNL PSD
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close