Antena 3 CNN Politică PNL cere sancționarea lui George Simion, după ce l-a luat de gât pe Virgil Popescu, în Parlament: ”Astfel de fapte antisociale știrbesc încrederea cetățenilor în instituție”

PNL cere sancționarea lui George Simion, după ce l-a luat de gât pe Virgil Popescu, în Parlament: ”Astfel de fapte antisociale știrbesc încrederea cetățenilor în instituție”

Parlamentarii PNL au depus o cerere la Camera Deputaților pentru sancționarea co-președintelui AUR, George Simion, după ce acesta l-a luat de gât pe ministrul Virgil Popescu, la tribuna Parlamentului.

New Project (32)
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    14 Feb 2022   •   13:38

”Subsemnații, membri ai Grupului Parlamentar PNL, în temeiul art. 246, alin. (3) al Regulamentului Camerei Deputaților, formulăm prezenta

Cu privire la săvârșirea nor abateri (în sensul art. 246 din Regulamentul Camerei Deputaților) de către domnul deputat, George Simion, sens în care solicităm sancționarea acestuia cu avertisment pentru motivele expuse în cele ce urmează.

Precizări cu privire la ședința în plen a Camerei Deputaților din 07 februarie 2022

La dată de 07 februarie 2022, începând cu ora 16.00, a avut loc ședința în plen a Camerei Deputaților, ședință ce fusese convocată pentru
dezbaterea moțiunii simple inițiate de 51 de deputați împotriva ministrului energiei, Virgil Popescu.

În timpul dezbaterii moțiunii simple inițiate împotriva ministrului Energiei, au lat cuvântul reprezentanții grupurilor parlamentare și ministrul Virgil Popescu, care a avut un discurs referitor la deciziile luate în criză facturilor la energie. în timpul discursului prezentat de ministrul energiei, Virgil Popescu, domnul deputat George Simion a venit la tribună Parlamentului și a devenit violent atât din punct de vedere fizic cât și verbal față de domnul ministru. În momentele respective, președintele de ședința a atras atenția cu privire la comportamentul pe care George Simion îl manifestă și a rugat chestorii să acționeze în consecință. A existat un moment în care reprezentantul executivului nu a avut posibilitatea de a își susține discursul din cauza agresivității deputatului AUR, George Simion.

Citește și: Virgil Popescu, luat de gât de George Simion la tribuna Parlamentului: "Ești un hoț/ Ești un prost!"

Subliniem că este primul incident din istoria activității legislative în care un ministru este agresat de către un parlamentar în timp ce își susține
discursul în față Parlamentului. Apreciem că utilizarea forței fizice și a violenței în cadrul Parlamentului României constituie o abatere deosebit de gravă (în sensul art.248 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaților) și că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancționat și descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societății.

Astfel de fapte antisociale (la limita dreptului penal a se vedea prevederile art. 193 Cod penal care incriminează lovirea și alte violente) știrbesc încrederea cetățenilor în instituția Parlamentului României și aduc o gravă vătămare democrației în sine.

În concluzie, văzând toate argumentele de mai sus, apreciem că se impune sancționarea domnului deputat George Simion conform Regulamentului Camerei Deputaților”, se arată în document.

Citește și: Parchetul General a deschis dosar penal pe numele lui George Simion, după ce l-a agresat pe ministrul Popescu

×
Subiecte în articol: George Simion PNL
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close