Antena 3 CNN Politică PNL acuză PSD că blochează proiectul de modificare a pensiilor militarilor: „A mai inventat o procedură”

PNL acuză PSD că blochează proiectul de modificare a pensiilor militarilor: „A mai inventat o procedură”

gabriel andronache
Gabriel Andronache spune că „este evident că PSD blochează proiectul”. FOTO: Facebook/ Gabriel Andronache
de B.C.    |    15 Oct 2024   •   21:02

PNL acuză PSD că blochează în continuare proiectul de modificare a pensiilor militarilor, „pensii ce nu au mai fost indexate de ani de zile”. „Acum, după ce PSD a dat un termen de dezbatere în comisii nejustificat de lung, a mai inventat o nouă procedură: a blocat proiectul în Biroul Permanent, invocând faptul că ar trebui dat mai întâi un punct de vedere al Guvernului”, a declarat Gabriel Andronache, liderul Grupului parlamentar al deputaților PNL.

„Acum, după ce PSD a dat un termen de dezbatere în comisii nejustificat de lung, a mai inventat o nouă procedură, și anume: a blocat proiectul în Biroul Permanent, invocând faptul că ar trebui dat mai întâi un punct de vedere al Guvernului. Niciodată nu s-a aplicat această procedură, deoarece comisiile puteau începe dezbaterea chiar dacă Guvernul nu transmitea punctul de vedere”, a declarat Gabriel Andronache, liderul Grupului parlamentar al deputaților PNL.

Gabriel Andronache a mai adăugat că „PNL și Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților îi solicită premierului ca până miercuri dimineață să transmită Camerei Deputaților punctul de vedere”.

„Considerăm că este un nou mod de a tergiversa dezbaterea și adoptarea acestui proiect, sens în care PNL și Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților îi solicită prim-ministrului ca până mâine să transmită Camerei Deputaților punctul de vedere. Nu suntem obligați în procedura parlamentară să ținem cont de punctul de vedere al Guvernului, fiind un punct de vedere consultativ! Este evident că PSD blochează proiectul!”, a mai afirmat Andronache.

×
Subiecte în articol: PSD PNL proiect pensii militari
Parteneri
x close