Antena 3 CNN Politică Plan secret la Cotroceni: Geoană, împotriva lui Iliescu-Năstase-Mitrea

Plan secret la Cotroceni: Geoană, împotriva lui Iliescu-Năstase-Mitrea

Plan secret la Cotroceni: Geoană, împotriva lui Iliescu-Năstase-Mitrea
06 Feb 2008   •   11:13

Jurnalul Naţional a intrat în posesia unui plan secret copt în laboratoarele Cotroceniului, PSD şi PD-L a cărui finalitate este spargerea grupului Iliescu-Năstase-Mitrea, menţinerea lui Mircea Geoană în fruntea PSD şi în zona de influenţă a lui Traian Băsescu cu ajutorul DNA şi al serviciilor secrete, pentru ca liderul social-democrat şi partidul său să poată fi folosiţi după viitoarele alegeri. Conform planului secret intrat în posesia Jurnalului Naţional, dacă Adrian Năstase insistă să revină în prim-planul vieţii politice, atunci va fi readus în atenţia DNA sau a altor organe de anchetă, în paralel cu o mediatizare intensă.
S-au luat în calcul şi "informaţii cu caracter diversionist care să genereze disensiuni între Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Miron Mitrea, ultimii doi susţinători ai fostului premier la şefia Consiliului Naţional al PSD.

În realizarea acestor obiective, planul amintit face referire la două instrumente de bază: SRI şi DNA, mai precis la "oameni de încredere" din aceste instituţii. Aceştia ar urma să asculte telefoane, să se infiltreze printre rude, prieteni, parteneri de afaceri, să se folosească de persoane care au acces la politicienii vizaţi pentru "a obţine informaţii compromiţătoare şi să-i atragă pe aceştia în combinaţii ilegale" pentru a putea fi ulterior an­chetaţi.

Planul are în obiectiv şi personalităţi aflate la guvernare, care ar urma să fie monitorizate în scopul compromiterii lor. În ceea ce îl priveşte pe şeful statului, planul urmăreşte promovarea unei imagini favorabile acestuia în ţară şi în exterior.

Pentru acest lucru urmează să fie folosiţi tot "oameni de încredere", dar de data aceasta din SIE. Aceştia ar avea ca sarcină să-şi convingă partenerii din afară că "menţinerea la putere a lui Băsescu va fi benefică atât pentru stabilitatea României, pentru dezvoltarea relaţiilor bilalaterale, să exploateze vizitele unor lideri ai PD-L în afara ţării, şi nu în ultimul rând să creeze condiţii pentru realizarea a unor vizite Ťreuşiteť ale preşedintelui Traian Băsescu în exterior.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close