"Decizia de a construi patinoare cu suprafaţă uscată în câteva dintre oraşele ţării a fost luată de comun acord cu specialiştii ministerului, în urma discuţiilor purtate în teritoriu cu reprezentanţii direcţiilor judeţene şi conducerea cluburilor sportive, pe fondul discuţiilor din sfera publică privitoare la sedentarism şi la lipsa locurilor de agrement", se arată în declaraţia scrisă a ministrului PDL.
Plăcintă mai afirmă că toate procedurile de achiziţie publică s-au făcut în condiţiile legii, cu respectarea strictă a normelor în vigoare.
"Licitaţiile au fost corecte, toate detaliile au fost publicate pe SEAP. De altfel, caietele de sarcini şi procedurile au fost derulate de beneficiarii proiectelor şi nu de reprezentanţii fostului Minister al Tineretului si Sportului. Acolo unde s-au înregistrat contestaţii, procesul a fost oprit. Dacă preţul e mare sau mic sunt în măsură să se pronunţe doar specialiştii. Cred în continuare că nevoia de agrement nu este satisfacută nici la ora actuală, românii se plâng de lipsa unor locuri civilizate în care să-şi petreacă timpul liber şi să facă mişcare", mai arată Sorin Plăcintă.
Senatorul PDL mai subliniază că încurajează autoritatile centrale şi locale, dar şi investitorii privaţi să se preocupe şi de acest aspect, pentru că "vorbim de fapt despre starea de sănătate a populaţiei şi despre un minim de confort urban".
Jurnalistul Cătălin Tolontan precizează însă pe blogul său, că "în ultimele şase luni, 50 de milioane de euro investiţi în patinoare şi bazine au mers către firma unui politician PDL", Gabriel Silagyi, consilier local PDL la Turda.Printre contractele atribuite firmelor lui Silagyi, "Patinoarul olimpic din Braşov, 10 milioane de euro", "Bazinele din Otopeni, 30 de milioane de euro", "Patinoarele din plastic, 1 milion de euro". O parte din patinoarele construite nu pot fi folosite decât pe timp de iarnă, mai reclamă Tolontan.
Antena3.ro