Antena 3 CNN Politică Piedone îi cere lui Nicușor Dan să semneze autorizația planșeului Unirii: „Veți avea pe conștiință sute sau mii de vieți”

Piedone îi cere lui Nicușor Dan să semneze autorizația planșeului Unirii: „Veți avea pe conștiință sute sau mii de vieți”

BeFunky-collage (74)
Piedone i-a transmis lui Nicușor Dan că, în caz de „un cutremur, va avea pe conștiință sute sau mii de vieți” / foto: Antena 3 CNN
de R.M.    |    26 Sep 2024   •   18:10

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorul 5 și președintele PUSL București, i-a transmis lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, să semneze autorizația pentru demararea lucrărilor de consolidare și refacere a planșeului Unirii. „Ferească Dumnezeu de un necaz și un cutremur, că veți avea pe conștiință sute sau mii de vieți”, a spus acesta.

„Preamăritului Sultan adormit, Nicușor Dan,

Domnule primar general, de data aceasta nu vreau să jignesc, vreau să vă rog, eu și în numele comunității Bucureștiului, a primarului Sectorului 4, în mod special, să semnați autorizația planșeului Unirii.
Este ordonanță de Guvern adoptată în acest sens. Aveți toți experții din lume, s-a ridicat la gradul de risc 5 și, din inconștiența domniei voastre, nu semnați. 

Vă rog respectuos să semnați și veți rămâne în istoria Bucureștiului ca un primar care a colaborat și a făcut bine bucureștenilor! 
Ferească Dumnezeu de un necaz și un cutremur, că veți avea pe conștiință sute sau mii de vieți.  

Dacă, în inconștiența dumneavoastră, nu aveți această responsabilitate, doar din ambiția că acest proiect nu vă aparține, că nu poartă semnătura primarului general, aduceți-vă aminte de deviza muschetarilor ’’toți pentru unul și unul pentru toți’’! 

Dar și asta se poate amâna, că să dea Dumnezeu ca, în două săptămâni, să nu se întâmple nimic, că veți fi o filă de istorie a Bucureștilor. 

Iar dacă Justiția nu își face datoria și vă va acoperi încă o dată, ca în multe alte dăți, eu, ca primar în funcție, voi solicita tuturor primarilor din România să renunțăm la aparatul propriu și la directori, directorii de specialitate, că putem să-i dăm afară liniștiți, că putem semna noi, ca primari, în locul lor, neavând o pregătire de specialitate. 

Chiar dacă suntem responsabili, acest lucru nu ne dă dreptul să semnăm în numele unui funcționar public, care a dat examen pentru acel post și care are calificare în domeniu.

Dumneavostră aveți calificare de matematician, am văzut prea bine calculele dumneavoastră în acești patru ani. Nu știu prin ce miracol, nu știu prin ce vrajă ați putut lua acei 47%, dar să îi stăpâniți sănătos! 

Gândiți-vă că mai aveți două săptămâni și, repet, cum dumneavoastră ați semnat, în ilegalitate la Primăria Capitalei și nu vi se va întâmpla nimic, sunteți puterea exemplului, exemplu de lucru judecat. 
Și noi, primarii, vom deveni la fel ca dumneavoastră, care văd că ne permite legea, și se va crea o anarhie în sistemul administrației publice locale. 

Dumneavoastră veți fi cel care a dat semnalul acestei anarhii. Eu poate că nu am să o fac, din respect pentru lege, dar dumneavoastră dacă ați făcut-o, în inconștiență de sultan, înseamnă că și eu pot semna acte incompatibile cu funcția de primar.

Dar poate dumneavoastră așteptați sentința ICCJ de peste două săptămâni!

Nu vă faceți griji! După ce vă veți pierde mandatul, următorul primar general va debloca Bucureștiul și proiectul planșeului Unirii.

Ați creat un precedent periculos, asumându-vă atât semnătura unui director, cât și cea a unui primar!”, a transmis Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close