Antena 3 CNN Politică Petre Roman vrea să schimbe numele partidului său în PD

Petre Roman vrea să schimbe numele partidului său în PD

Petre Roman vrea să schimbe numele partidului său în PD
10 Feb 2008   •   10:30

Petre Roman vrea să redevină preşedinte PD. Are şi o strategie. Vrea să schimbe numele partidului pe care-l conduce, din Forţa Democrată, în Partidul Democrat. Petre Roman a făcut acest anunţ după Conferinţa Naţională Extraordinară a formaţiunii politice pe care o conduce. Reacţiile nu au intarziat sa apara. Petre Roman s-a decis să schimbe numele partidului Forţa Democrată în Partidul Democrat pe motiv că el este fondatorul PD. Roman a declarat pentru ziarul Gardianul că speră să îi atragă în noul partid pe democraţii adevăraţi, cei care nu au acceptat cemeleonismul doctrinar al lui Traian Băsescu.

Petre Roman consideră că actualii membri ai PD au abandonat doctrina iniţială şi au migrat către liberalism. Foştii colegi ai lui Roman îl avertizează, însă, că nu va reuşi să preia denumirea vechiului partid."Numele e rezervat actualului PD-L prin toate documentele de la Judecătorie, de la Autoritatea Electorală. Noi ne-am pus de atunci problema ce se întamplă dacă vreo 20 de inşi nu vor să vină cu PLD şi spun că vor să rămână cu PD aşa că ne-am luat toate măsurile de precauţie în acest sens", a declarat Radu Berceanu pentru ziarul Gardianul.

Nici vicepreşedintele democrat-liberal, Valeriu Stoica, nu acordă prea multe şanse demersului lui Petre Roman. "Dacă voia careva dintre democraţi să-l urmeze, o făcea până acum. Dar nimeni nu joacă pe o carte necâştigătoare", a spus Valeriu Stoica.

Reacţii au venit şi de la membrii PD-L, care au petrecut sâmbătă noapte la botezul copilului Ralucăi Turcan. Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, consideră că Petre Roman este un personaj care nu înţelege că e timpul să se dea la o parte.

Antena 3

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close