Antena 3 CNN Politică Pe EL îl vrea Băsescu premier: "Un om extraordinar de bun, dar care nu ar veni din cauza salariului"

Pe EL îl vrea Băsescu premier: "Un om extraordinar de bun, dar care nu ar veni din cauza salariului"

Pe EL îl vrea Băsescu premier: "Un om extraordinar de bun, dar care nu ar veni din cauza salariului"
Foto: Agerpres
06 Dec 2012   •   09:27

Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), "ar răspunde oricând cerinţelor funcţiei de premier", fiind capabil să facă faţă "situaţiilor de criză", a declarat preşedintele Traian Băsescu, care a adăugat însă că nu l-ar desemna în situaţia politică actuală, dar şi pentru că acesta nu ar veni din cauza salariului, informează Mediafax.

Totodată, preşedintele a subliniat, întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna ca premier pe Tănăsescu şi dacă acesta ar corespunde în acest sens interesului naţional, că vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) nu a luat parte nici la campania electorală.

"Mihai Tănăsescu ar răspunde oricând, dar vedeţi, plecând de la BEI, din funcţia de vicepreşedinte, unde cred că are un salariu de vreo 20 de ori mai mare decât al unui ministru, prim-ministru, asta odată. În al doilea rând, domnul Tănăsescu nu a participat la această campanie", a argumentat Băsescu.

El a arătat că într-un asemenea calcul al desemnării lui Tănăsescu, contează şi "conjuctura politică".

"Deci pentru mine Mihai Tănăsescu este un om extraordinar de bun pentru a face faţă unor situaţii de criză, dar nici prin cap nu mi-ar trece să-l desemnez prim-ministru în conjunctura actuală, pentru că trebuie să priveşti şi la conjunctura politică", a mai spus Băsescu.


Foto: Agerpres

×
Subiecte în articol: mihai tanasescu premier Victor Ponta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close