Antena 3 CNN Politică PDL: Valeriu Stoica avertizează PSD să îşi tempereze membrii

PDL: Valeriu Stoica avertizează PSD să îşi tempereze membrii

PDL: Valeriu Stoica avertizează PSD să îşi tempereze membrii
30 Ian 2009   •   10:21

onflictul mocnit dintre PSD şi PDL nu se poartă între conducerile celor două formaţiuni, dar lideri importanţi ai celor două formaţiuni sabotează constant pactul pentru guvernare.
Astfel, liderul PDL Valeriu Stoica a declarat că în actualul parteneriat PDL-PSD, social-democraţii sunt cei care nu-şi respectă angajamentele din protocolul de guvernare.
?Constat, din păcate, că există în PSD oameni care critică această alianţă. Nu mi se pare corect ca un partener de guvernare să nu-şi strunească membrii într-un asemenea pateneriat politic. Nu este corect, mai ales că există cerinţe ferme privind solidaritatea?, a spus Stoica. El a precizat că, în situaţia în care se va produce o ruptură, ?nu se va datora PDL?.
Acesta a confirmat că nu a fost susţinătorul alianţei cu PSD, dar acceptă că era singura soluţie posibilă şi afirmă că oferta PDL pentru o alianţă la guvernare cu PNL a fost mai mult decât generoasă-propunându-le liberalilor funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi o reprezentare în Guvern mult mai favorabilă decât cea rezultată din alegerile parlamentare.
Într-un interviu pentru Newsin, Stoica susţine că PDL este un partener onest în coaliţia cu PSD. De asemenea, acesta sublinia că formaţiunea sa nu putea să intre în această guvernare fără experienţa unor persoane precum Blaga, Videanu şi Berceanu, şi că acest lucru nu ar intra în contradicţie cu solicitarea preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia PDL ar trebui să renunţe la vechea gardă.
Referitor la formula de guvernare şi la amintirile despre refacerea FSN, liderul PDL afirmă că ?atunci era un singur partid care avea acea majoritate, acum sunt două partide cu o pondere aproximativ egală. Nimic nu se poate decide fără acordul ambilor parteneri. Iată de ce controlul reciproc există, pentru că niciunul dintre parteneri nu poate să facă nimic fără acordul celuilalt partener. Este cea mai solidă formulă de control reciproc. Ca urmare, sunt fără temei temerile celor care cred că această majoritate va acţiona ca un buldozer. Nu, totul va fi negociat, totul va fi discutat, fiecare soluţie majoră care se poate lua nu se va adopta decât pe baza unei negocieri între parteneri.? Întrebat despre criză, Valeriu Stoica aprecia că ?această criză este ca o boală care va trece nu când vrem noi. Putem să luăm multe măsuri anticriză care pot să fie paliative, să îndulcească anumite suferinţe, dar criza ca atare va trece atunci când organismul întreg, şi aici este vorba de sistemul economic mondial, îşi va reveni. Este ca în celebra formulă de tratare a gripei: dacă te duci la medic şi te tratezi cu medicamente durează o săptămână, dacă nu, durează şapte zile. Ca urmare, nu pot şti când se va sfârşi criza şi nu pot să fac predicţii referitor la ce se va întâmpla atunci.?
În plus, politicianul se arăta îngrijorat de cele două confruntări electorale cu PSD: alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale: ?situaţia aceasta este foarte delicată. Trebuie să fim la guvernare împreună rămânând competitori politici, dar situaţia nu este diferită de situaţia altor alianţe. În orice alianţă se întâmplă acelaşi lucru?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernarea PSD-PDL lider PDL PSD
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close