Antena 3 CNN Politică PDL şi-a amintit că trebuie să modifice regulamentul intern pentru ca Năstase să fie judecat

PDL şi-a amintit că trebuie să modifice regulamentul intern pentru ca Năstase să fie judecat

PDL şi-a amintit că trebuie să modifice regulamentul intern pentru ca Năstase să fie judecat
24 Feb 2009   •   11:09

Camera Deputatilor a mai amânat cu încă o săptămână verdictul său în privinţa dosarelor lui Adrian Năstase. Pentru a se asigura însă că fostul premier va ajunge în instanţă, conducerea Camerei doreşte modificarea regulamentului. Astfel, de la necesarul actual de două treimi din voturi , dosarele ?Mătuşa Tamara? şi ?Zambaccian 2? ar putea fi trimise din parlament cu o majoritate simplă, de jumătate plus unu.
Deşi discuţia privind trimiterea în instanţă trebuia să aibă loc în plen luni, preşedinta Camerei, Roberta Anastase (PD-L), şi-a amintit cp regulamentul trebuie modificat pentru a facilita trimiterea unui ales în instanţă, scrie Gardianul
Anul trecut, PDL a atacat la Curtea Constituţională prevederea din regulamentul Camerei ce arăta că este nevoie de 2/3 din voturi pentru a trimite un deputat în judecată. Partidul a avut câştig de cauză, iar acum vrea să modifice regulamentul în consecinţă.
Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a explicat că s-a dat dispoziţie ca în termen de o săptămână Comisia pentru Regulament să opereze modificările necesare.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close