Antena 3 CNN Politică PDL pune în cui revocarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a afla poziţia CCR

PDL pune în cui revocarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a afla poziţia CCR

PDL pune în cui revocarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a afla poziţia CCR
17 Mar 2010   •   11:04

Senatorii PDL au renunţat să mai susţină miercuri introducerea cererii lor de revocare a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, după ce s-au consultat cu reprezentanţii liderilor celorlalte grupuri parlamentare înainte de debutul şedinţei de plen, susţin surse parlamentare. Asta nu înseamnă că PDL pune punct total acestui demers. Decizia luată are doar caracter temporar. Potrivit liderului PDL, Traian Igaş, acţiunea de revocare a majorităţii guvernamentale se amână pentru a permite lui Geoană să ceară un punct de vedere din partea Curţii Constituţionale cu privire la legalitatea acţiunii iniţiate de către senatorii democrat-liberali.

Traian Igaş a anunţat că liderii de grupuri au avut o întâlnire şi au ajuns la o concluzie finală, respectiv că PDL doreşte să legifereze, "doreşte să aibă o activitate intensă în Senat şi să nu se ducă într-o altă zonă".

"Vrem să legiferăm şi vrem să avem o anumită stabilitate şi un anumit echilibru în Senatul. Nu cred că noi, aici, în Senat, putem să ne substituim Curţii Constituţionale, care se poate pronunţa pe orice act legislativ", a explicat senatorul PDL, motivul pentru care sunt dispuşi să aştepte, într-un termen rezonabil, ca Geoană să apeleze la Curtea Constituţională pentru a se pronunţa asupra demersurilor PDL.

El i-a atras atenţia lui Geoană să îi lase pe senatori să ia cuvântul şi să nu se repete situaţia de marţi din plen, când unii senatori au solicitat cuvântul pe procedură şi nu le-a fost acordat acest drept regulamentar.

"Prin toate demersurile pe care le-am făcut până acum, nu am încălcat Regulamentul Senatului, nu am încălcat Constituţia şi nici nu intenţionăm să facem acest", a mai afirmat senatorul democrat-liberal.

Igaş a apreciat că este dreptul fiecărui senator să ceară introducerea pe ordinea de zi a unui punct şi nu există vreo obligaţie din partea preşedintelui de şedinţă de a nu supune la vot solicitarea.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close