Antena 3 CNN Politică PDL dă startul negocierilor. Principiu: Societatea civilă să facă propuneri pentru CA al SRR şi SRTV

PDL dă startul negocierilor. Principiu: Societatea civilă să facă propuneri pentru CA al SRR şi SRTV

PDL dă startul negocierilor. Principiu: Societatea civilă să facă propuneri pentru CA al SRR şi SRTV
12 Apr 2010   •   13:41

PDL va începe miercuri negocierile cu partenerii de guvernare şi cu reprezentanţii opoziţiei pentru proiectul de lege privind depolitizarea SRR şi SRTV, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele Adriean Videanu.PDL va merge pe principul iniţiativei legislative a deputatului Raluca Turcan, prin care societatea civilă să facă propuneri pentru Consiliile de Administraţie ale celor două instituţii publice, iar decizia finală să o ia Parlament, prin cele două Camere reunite.
Adriean Videanu a subliniat că nu există nicio diferenţiere între cele două structuri, SRR şi SRTV, chiar dacă raportul de activitate al Societăţii de Radio pe 2008 a fost aprobat de Parlament, dorindu-se realizarea unui mecanism pentru depolitizarea ambelor structuri.
Videanu a susţinut că PDL şi-a asumat depolitizarea SRTR şi SRR, iar reprezentanţii PDL vor începe de îndată negocierile cu partenerii din guvernare, pentru stabilirea unui mecanism de desemnare a reprezentanţilor din Consiliile de Administraţie care să asigure depolitizarea acestor instituţii.
"După ce vom ajunge la o concluzie, vom discuta şi cu opoziţia, având în vedere disponibilitatea lor anunţată pentru promovarea unui astfel de proiect", a mai precizat Videanu.
Despre situaţia Societăţii de Televiziune Publică, unde conducerea a fost revocată prin votul dat de Parlament asupra rapotului de activitate, Videanu a declarat că legea nu permite interimatul pentru postul de director al SRTV.
"Sperăm să avem un proces de consultare rapid, astfel încât decizia să fie una pusă în practică cât mai rapid. De miercuri încep întâlnirile", a mai spus liderul democrat-liberal.
Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Videanu negocieri SRTV numiri
Cele mai noi știri
Parteneri
x close