Antena 3 CNN Politică PDL a depus la Cameră moţiunea simplă "Guvernul USL, frâna de motor a bugetului"

PDL a depus la Cameră moţiunea simplă "Guvernul USL, frâna de motor a bugetului"

PDL a depus la Cameră moţiunea simplă "Guvernul USL, frâna de motor a bugetului"
15 Oct 2012   •   17:57

PDL a depus la Camera Deputaţilor, luni, moţiunea simplă "Guvernul USL, frâna de motor a bugetului", iniţiată de 59 de deputaţi democrat-liberali. Anunţul a fost făcut în plenul Camerei de către deputatul PDL Petru Călian, scrie Mediafax.

Fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu declara, duminică, că PDL va depune o moţiune simplă pe buget, în care cere depunerea bugetului pe 2013 în Parlament până la 1 noiembrie, el menţionând că Victor Ponta este cel mai incompetent premier al României.

 PDL depusese o moţiune simplă pe tema bugetului, însă a solicitat apoi, săptămâna trecută, retragerea acesteia. Biroul Permanent al Camerei a acceptat această solicitare. Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a explicat că a cerut retragerea moţiunii pentru a modifica textul care solicită demisia ministrului de Finanţe.

 Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că regretă faptul că democrat-liberalii au decis să-şi retragă moţiunea simplă pe buget, afirmând că speră ca PDL să facă până la urmă această "greşeală" care ar aduce formaţiunea la un scor electoral de sub 10%.

Ponta a fost întrebat cum vede faptul că PDL a decis să retragă moţiunea simplă pe buget depusă în Camera Deputaţilor înainte de dezbaterea acesteia.

"Au făcut două moţiuni, s-au făcut de răs cu amândouă, nu doar că nu au avut niciun argument de critică, ci pentru că ne-au dat nouă ocazia să le aducem aminte oamenilor ce au făcut ei rău şi pe educaţie şi pe agricultură. Am văzut că nu au votat nici măcar deputaţii PDL moţiunile lor. Eu regret, de abia aş fi aşteptat să fie o moţiune pe buget să îi domnul ministru Georgescu puţin la rost să vă spună câte găuri şi câte hoţii a moştenit la ministerul de Finanţe. Sper să facă greşeala să facă această moţiune, pentru că va fi un moment extraodinar pentru PDL, cred că se duc sub 10%", a afirmat Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: pdl
Cele mai noi știri
Parteneri
x close