Antena 3 CNN Politică PDL a atacat moţiunea de cenzură PNL-UDMR la Curtea Constituţională

PDL a atacat moţiunea de cenzură PNL-UDMR la Curtea Constituţională

PDL a atacat moţiunea de cenzură PNL-UDMR la Curtea Constituţională
08 Oct 2009   •   16:59

Parlamentarii PDL au trimis, joi, la Curtea Constituţională, sesizarea de neconstituţionalitate privind iniţierea moţiunii de cenzură de către aceeaşi parlamentari care au semnat şi moţiunea de cenzură împotriva asumării legii salarizării unice.
Senatorul PDL Iulian Urban anunţase, joi, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, că democrat-liberalii vor finaliza în cursul zilei strângerea semnăturilor necesare pentru atacarea la Curtea Constituţională a legalităţii moţiunii de cenzură.
Reprezentanţii PSD, UDMR şi PNL au respins astăzi propunerea PDL privind trimiterea textului moţiunii de cenzură PNL-UDMR la comsiile juridice, după ce democrat-liberalii au invocat faptul că semnatarii şi-ar fi irosit deja dreptul de a iniţia un astfel de demers în aceasta sesiune cu ocazia asumării răspunderii guvernamentale pe legea unitară a salarizării.
Punctul de vedere al PDL a fost respins de parlamentarii PNL, PSD şi UDMR, care au arătat că interdicţia se aplică pentru două moţiuni de cenzură iniţiate fără ca acestea să fie urmarea angajării răspunderii Guvernului.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close