Antena 3 CNN Politică PD vrea reluarea votului la moţiune

PD vrea reluarea votului la moţiune

PD vrea reluarea votului la moţiune
17 Feb 2007   •   16:47

?Este de acum de ordinul evidenţei: atât imaginile, cât şi probele scrise demonstrează că au fost 126 de senatori prezenţi şi sunt 127 de voturi. Nu mai trebuie prezentate alte argumente pentru demonstrarea fraudei din Parlament?, a declarat Emil Boc în legătură cu votul la moţiunea anti-Macovei. În consecinţă, spune liderul PD, reluarea votului este necesară deoarece este suficient ca un singur element să fie viciat, pentru ca întreaga procedură de vot să fie nulă. ?De o bilă în plus sau în minus depinde destinul unui guvern, al unui ministru sau al unei legi. Nu se poate juca în felul acesta în care a procedat PRM", a conchis preşedintele democraţilor. Mai mult, Emil Boc susţine că în aceste condiţii se impune demisia lui Tănăsescu.

La rândul său, ministrul Macovei a declarat la prima sa apariţie televizată de la votul Senatului că era de aşteptat ca şi membri ai Coaliţiei să voteze împotriva ei. Motivul: ?sunt oameni anchetaţi şi din aceste partide?. Monica Macovei a subliniat din nou că, potrivit Constituţiei, nu este obligată să demisioneze.

?Dacă un cetăţean de rând bagă două buletine de vot în urnă merge în puşcărie, iar dacă un senator al României votează de două ori într-un proces care are implicaţii naţionale este simplă vedetă TV?, a precizat liderul PD, susţinând că cea mai bună pledoarie pentru votul uninominal este chiar cazul lui Dan Claudiu Tănăsescu. Boc a mai declarat că PD va sesiza şi Parchetul pentru pedepsirea senatorului PRM, pe care l-a acuzat de fraudă şi de abuz în serviciu.

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a afirmat că lista de prezenţă relevă faptul că în sală au fost 126 de senatori, 11 fiind absenţi, iar procesul-verbal întocmit de comisia de numărare a voturilor asupra moţiunii arată însă că au fost exprimate 127 voturi. Pe de altă parte, social-democraţii sunt convinşi că Monica Macovei va dispărea oricum din noua formulă restructurată a Guvernului, pentru că a primit deja un vot de blam din partea Senatului.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close